Idete na Božić i Novu godinu kod rodbine? Nosite masku!

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pozvala je Europljane da na obiteljskim božićnim okupljanjima nose maske, prenosi u srijedu BBC.

S obzirom da je stopa prijenosa koronavirusa u Europi i dalje visoka, WHO upozorava na “visoki rizik” od novog vala pandemije početkom 2021.

Zemlje diljem europskog kontinenta dnevno bilježe tisuće novih slučajeva zaraze i stotine umrlih. WHO poziva pojedince, obitelji i zajednice da na slavljima u povodu Božića pokažu odgovornost i svojim ponašanjem pridonesu sprečavanju još jednog vala zaraze.

“Može vam biti neobično nositi masku i držati fizički razmak kada ste u krugu obitelji i prijatelja, ali čineći to značajno pridonosite tome da svi ostanu zdravi i sigurni”, priopćio je europski ured WHO-a, prenosi WHO.

Njemačka je jedna od zemalja koja od srijede ima postroženi režim restrikcijskih mjera, uključujući zatvaranje škola i vrtića te svih dućana i tvrki koje nisu nužne za svakodnevni život.

U međuvremenu je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen objavila da će u roku od tjedan dana biti odobreno prvo cjepivo protiv covida-19.

Europska agencija za lijekova (EMA) u utorak je objavila da je za tjedan dana ranije pomaknula sastanak na kojem će se odlučivati o odobravanju Pfizerova i BioNTechova cjepiva.

Sastanak će se održati 21. umjesto 29. decembra.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU