Imaju li vaša djeca ove dvije igračke? Uništite ih jer mogu biti opasne!

imaju li vaša djeca ove dvije igračke? uništite ih jer mogu biti opasne!

Sa tržišta BiH povučena je lutka kineskog proizvođača jer predstavlja hemijski rizik za djecu zbog povišene količine ftalata, te skateboard “Auto jurić” zato što predstavlja rizik od povrede.

Lutka (My fashion girl igračka 52917 No. ZR-565) porijeklom iz Кine za djecu od tri i više godina predstavlja hemijski rizik, jer sadrži di-(2-etilheksil) ftalat u količini od 25,67 odsto, što nije u skladu sa odlukom o ograničenju stavljanja na tržište igračaka i proizvoda za djecu koji sadrže ftalate.

Skateboard predstavlja rizik od povrede, jer je došlo do loma njegove daske prilikom ispitivanja, a gornja površina daske nije izrađena kao protivklizna površina, saopštila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.


imaju li vaša djeca ove dvije igračke? uništite ih jer mogu biti opasne!

Ovaj proizvod nije čitko i trajno označen brojem standarda EN 13613, imenom, logom ili sličnom oznakom za identifikaciju proizvođača ili dobavljača, te nema oznake za identifikaciju proizvoda, maksimalno ograničenje mase korisnika, kao i savjet da se preporučuje upotreba zaštitne opreme.

Skejtbordu nedostaje dokumentacija koju daje proizvođač (informacije o konstrukciji, uputstvo za upotrebu, informacije o servisiranju i održavanju, upozorenje da voženje skejtborda može biti opasno), a ne ispunjava bezbjednosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 13613:2012.

Potrošačima koji su kupili ove proizvode preporučuje sev da ih prestanu koristi i vrate uvozniku ili u trgovinu gdje su kupili.

Uvoznici ovih proizvoda preduzeli su mjere povlačenja sa tržišta i njihovo uništavanje.


imaju li vaša djeca ove dvije igračke? uništite ih jer mogu biti opasne!
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU