Tokom proslave rođendana bh. predstavnika na Eurosongu Fuada Backovića Deena u restoranu Eko Fis na Vlašiću došlo je do sukoba u kojem je Almir Ajanović, inače autor pjesme “Ljubav je”, nasrnuo na repera Jasmina Fazlića Jalu.

Deblji kraj izvukao je i pjevač Šaćir Ahmeti koji je udaren flašom u glavu i samo sreća ga je spasila da ne izgubi oko.

Navodno, Ajanović je na Jalu nasrnuo u vidno alkoholiziranom stanju. Osim spomenutih, na proslavi su bili prisutni i preostali predstavnici BiH na Eurosongu Ana Rucner i Dalal Midhat-Talakić, te Hana Hadžiavdagić – Tabaković i još nekoliko pjevača.

slavlje

Predstavnici BiH na Eurosongu su nakon sukoba pozvani na razgovor u kancelariju koordinatorice projekta BiH na Eurosongu Lejle A. Babović koja je poručila da su, kada je riječ o odlasku naših predstavnika na ovo takmičenje, sve opcije u igri.

PR Eurosonga Maja Čengić  je kazala kako su za ovu vijest saznali putem medija te kako su i sami u potpunom šoku. Informacije o incidentu odjeknule su u javnosti i čeka se zvanično saopćenje o sudbini odlaska naše delegacije na Eurosong i eventualnim sankcijama.

Fuad Backović Deen, Dalal Midhat Talakić, Jasmin Fazlić Jala, Ana Rucner i autor pjesme Almir Ajanović su na Vlašiću boravili povodom snimanja za TV kuću Hayat.

Povodom ovog incidenta Jasmin Fazlić se oglasio putem svog Facebooka, te je iskoristio priliku da objasni kako nije povrijeđen.