0.5 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 6 prosinca, 2021
Još

  INZ će povećati svoju prisutnost i u Tešnju

  ()

  Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić bio je domaćin delegaciji Instituta za zdravlje i sigurnost hrane (INZ), koju je predvodio dr. Senad Huseinagić, direktor Instituta.

  Cilj posjete je unapređenje saradnje INZ-a sa ovom veoma uspješnom lokalnom zajednicom. U proteklim danima već je održan stručni skup za peradare sa ovog područja, a namjera obje strane je da se saradnja unaprijedi i obogati.

  – Imali smo vrlo konstruktivan razgovor o nizu zajedničkih tema. Iskoristio sam priliku da se zahvalim Institutu na doprinosu koji je davao u “pandemijskom vremenu” institucijama koje se bave zaštitom zdravlja ljudi ovdje na području Općine Tešanj, pa i Štabu Civilne zaštite. Nakon toga smo razgovarali o projektima na kojima INZ i Općina Tešanj mogu zajedno sarađivati ili već jesu sarađivali. Neki od konkretnih projekata na kojima planiramo saradnju jesu uspostava mreže stanica za uspostavu polena, agrometeoroloških stanica, edukacije poljoprivrednika, podrška u nadzoru kvalitete vode u lokalnim vodovodima i slično, rekao je načelnik Huskić, zahvalivši se direktoru INZ-a i saradnicima na pruženoj pomoći i prijedlozima za proširenje saradnje.

  Izražena je obostrana želja da intenziviranje saradnje donese dobrobit stanovnicima Općine Tešanj.

  – Institut u svojoj misiji ima biti u službi zaštite građana, organa vlasti i privrede. Tešanj je, možda, najbolji primjer gdje sve to troje spojeno. Institut je do sada sarađivao sa institucijama i firmama u Tešnju. Bavimo se poslovima koji trebaju doprinijeti boljitku građana na području cijele BiH. Načelniku se zahvaljujem na podršci projektima koje smo predložili i projektima koje ćemo zajedno realizirati ubuduće, u dobrobit građana na ovom području, istakao je direktor Huseinagić.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO