Istraga protiv dva bh. državljanina zbog krijumčarenja migranata

Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine zaprimio je informaciju od Policijske uprave Gacko da su na području Gacka, u blizini državne granice s Crnom Gorom, prilikom redovne kontrole otkrivena dva državljanina BiH u pokušaju krijumčarenja 11 migranata afroazijskog porijekla, saopćeno je iz Tužilaštva.  

Dežurni tužilac dao je instrukcije policijskim službenicima da provedu sve potrebne istražne radnje na prikupljanju relevantnih podataka o počinjenom krivičnom djelu, a protiv osumnjičenih državljana BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze s područja Pakistana, te će biti proslijeđeni u dalju nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Tužilaštvo BiH, zajedno s partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizuje aktivnosti koje se odnose na procesuiranje krivičnih djela krijumčarenja migranata u gradovima i područjima širom Bosne i Hercegovine.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU