Istraživanje: Čak 81 posto Mostaraca izaći će na izbore 20. decembra

Nestranačka kampanja #TvojGlasJeBitan provodila se proteklih dana u Mostaru, a istraživanje koje je provedeno u okviru kampanje pokazalo je da će čak 81 posto Mostarki i Mostaraca izaći na izbora za Gradsko vijeće Mostara 20. decembra.

– Ankete koje smo realizirali u Mostaru definitivno pokazuju nadprosječnu zainteresiranost za sudjelovanju u izbornom procesu te definitivno možemo očekivati, usprkos pandemiji, veliku izlaznosti građana i građanki Mostara na lokalne izbore – kazao je koordinator kampanje Nermin Topovčić.

U istraživanju provedenom u okviru kampanje #TvojGlasJeBitan 81 posto anketiranih odgovorilo je da će izaći na izbore, 16 posto neće, a neodlučnih je 3 posto, navodi se u priopćenju.

– Lokalni izbori iznimno su važni zbog rješavanja problema na lokalnom nivou te na našu kvalitetu života ponajviše utiče upravo lokalna samouprava. Grad Mostar ima mnogo problema za riješiti upravo na lokalnom nivou, a jedan od njih je definitivno i problem smeća koji je u nadležnosti lokalne samouprave. 20. prosinca je povijesni dan za grad Mostar te pozivam sve Mostarce i Mostarke da istraže programe i kandidate, izađu na izbore i kažu svoj glas. Onima koji ne izađu poručujem da se ne žale u naredne četiri godine – dodao je Topovčić.

Nestranačka kampanja #TvojGlasJeBitan nastala je kao svojevrsna reakcija na rezultate izbora 2018. godine i po uzoru na mlade u Bosni i Hercegovini, ista je osnovana i u Srbiji i Crnoj Gori.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU