Još

  Istraživanje: Vakcina Sinovac nije efikasna protiv omikron varijante

  Tri doze vakcine Sinovac protiv COVID-19 ne proizvode adekvatne nivoe antitijela za borbu protiv omikron varijante koronavirusa, objavili su istraživači iz Hong Konga.

  Njihova analiza je otkrila da je vakcina Pfizer-BioNTech efikasnija, jer je treća doza primijenjena nakon dvije doze Pfizer vakcine ili kineske  Sinovac davala dovoljno antitijela protiv omikrona.

  Pfizer i njegov njemački partner BioNTech navode da je imunizacija od tri doze uspjela neutralizirati novu varijantu omikron u laboratorijskom testu.

  - Oglašavanje -

  Najnoviju studiju proveli su istraživači s Univerziteta u Hong Kongu i Kineskog univerziteta u Hong Kongu, a finansirali su Fond za zdravstvena i medicinska istraživanja i Vlada Hong Konga.

  U saopćenju se ne navodi koliko je uzoraka korišteno u analizi. Sinovac nije odmah odgovorio na upit za komentar.

  Sinovac CoronaVac i državna Sinopharmova BBIBP-CorV vakcina su dvije najčešće korištene vakcine u Kini i vodeće vakcine protiv COVID-19 koje ta zemlja izvozi. Sinopharm također ima drugu vakcinu koja se koristi u Kini.

  Hong Kong je koristio Sinovac i Pfizer-BioNTech. Međutim, djeca od 12 do 17 godina imaju pravo samo na BioNTech vakcinu. (Fena)

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO