Iz Doma zdravlja Travnik apeluju na građane da se vakcinišu

JU Dom zdravlja Travnik provodi vakcinaciju bez prethodne najave, a vakcinisati se mogu svi zainteresirani na punktu smještnom u sali KŠC “Petar Barbarić” Travnik.

Kako je kazao dr. Sakib Meštrovac, v.d. direktora Doma zdravlja Travnik, nakon  dva mjeseca bez novozaraženih  zabilježeno je nekoliko novih slučajeva zaraze  Covidom-19.

Protekla dva mjeseca epidemiološka situacija je bila izuzetno pozitivna i nije bilo novozaraženih…

Tačnije u vremenskom razdoblju od 4. juna do 6. augusta bili smo bez pozitivnih slučajeva Covid-19 infekcije, da bismo na žalost od 6. augusta ponovno počeli bilježiti novozaražene, što znači da je tačno da se u narednom periodu očekuje porast broja novozaraženih, odnosno četvrti val,” kazao je v.d. direktora Doma zdravlja Travnik.

Trenutno je aktuelna  vakcinacija uposlenika u svim osnovnim i srednjim školama, a formirani su i timovi koji imunizaciju obavljaju u krugu kompanija. dr. Meštrovac je kazao,  da je stiglo dovoljan broj vakcina,  stoga apeluje na građane da se vakcinišu bez obzira o kojoj vakcini je riječ, kako bi sačuvali živote i vlastito zdravlje, kao i zdravlje naših najbližih.

Podsjetimo, u Federaciji BiH do sada je vakcinisano oko 272 hiljade osoba sa jednom dozom, a revakcinisano je oko 155 hilajda osoba.

Ovi brojevi ne obuhvataju osobe koje su vakcinisane van granica Bosne i Hercegovine, odnosno u Hrvatsoj i Srbiji, jer ti podaci još uvijek nisu poznati.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/1407962742922088
iz doma zdravlja travnik apeluju na građane da se vakcinišu
iz doma zdravlja travnik apeluju na građane da se vakcinišu
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU