Izljevak sa špinatom je bh. specijalitet koji se vrlo često nađe na stolu
Donosimo vam najjednostavniji način za pripremu ovog jela sa sirom i špinatom.
Sastojci
- oko 300 g očišćenog špinata
- 2 jaja
- 100 g svježeg sira
- 50 g kiselog vrhnja
- 1,5 dl jogurta
- 1 dl mlijeka
- 1 šalica ( od 2 dl) kukuruznog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- brašno po potrebi
- sol
- ulje
Priprema
Najprije dobro oprati špinat, isjeckati ga na tanke trakice i pustiti da tako stoji oko 30 min.
Nakon toga ga dobro ocijediti od viška vode. Izmješati jaja, kiselo vrhnje, sir, jogurt, mlijeko, sol.
U to dodati špinat, pa kukuruzno brašno, prašak i brašna po potrebi ( da se dobije smjesa malo čvršća nego za palačinke). Dobro izmješati.
Pleh podmazati uljem, izliti pripremljenu smjesu i peći na 200c oko 30-40 minuta (ovisno od pećnice). Pečen izljevak pokriti kuhinjskom krpom bar 5 min da omekša.
Ovakve izljevake uvijek pravim odokativno, znači slobodno se može dodati još sira ili manje sira više vrhnja, uglavnom krajnja smjesa mora izgledati malo čvršća nego za palčinke i ne možete pogriješiti, bit će mekan, i ukusan. Poslužiti toplo uz šalicu jogurta.
(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)
..