-3.4 C
Sarajevo
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
Još

    SPECIJALITET TURSKE KUHINJE KOJI NE SMIJETE PROPUSTIT

    - Oglašavanje -


    Sastojci
    250g staroga kruha
    80g putera ili ulja
    1glavica crnoga luka
    60g brasna

    250ml mljeka
    2kom jaja
    1mala kasicica soli
    1velika kasika sjeckanog persuna


    Priprema
    Luk prodinstati na ulju pa zatim dodati sve sastojke pa dobro umjesiti rukom da se sve fino poveze .
    Od dobijene smjese praviti kuglice tako sto cete pokvasiti ruke vodom ,lakse ide .
    (nemojte ih puno pritiskati i zbijati )

    U lonac sa kljucanom vodom ubaciti knedle i kuhati 15 min .
    Knedle su spremne danas kod mene za rucak sa gulasom .

    Posluživanje
    Sluziti kao prilog uz meso .


    (Izvor: malakuharica.com)


    ..

    Koliko je koristan ovaj tekst?

    Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

    Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

    Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

    Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

    Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

    DRUGI UPRAVO ČITAJU
    spot_img
    TRENUTNO POPULARNO