Još par utakmica i sezona se završava

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas…

NEWCASTLE – MAN. CITY, 21.00 (Fudbal, Engleska 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Siti je silan, moćan i neumoljiv, pa je u prošlom kolu prosto mogao sebi da dopusti da se opusti, odnosno da doživi poraz od Čelsija. Gvardiola ne mari, jer plasman u finale Lige šampiona je ostvaren. Tamo će ponovo morati Čelsiju na crtu, a pošto im je Engleska pod nogama, od njih strepe svi. Izuzetak nije ni Njukasl, tim koji je na 16. mjestu, a koji je prošli put poražen od Mančester Sitija sa 2:0.

MC ALGER – WYDAD CASABLANCA, 21.00 (Fudbal, Afrička Liga šampiona) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Riječ je o prvom četvrtfinalnom susretu. Kako stvari stoje, biće ovo meč opipavanja pulsa timova koji se nisu ukrštali punu deceniju. Igrali su i tada u istom takmičenju, a prvi susret je dobio tim iz Maroka, dok je drugi pripao Alžircima. Na oba meča došla je 4+ igra, što je ovoga puta manje vjerojatan ishod, budući da ni jedan ni drugi trener ne želi prerano da se otvori. Ipak bi bilo previše zaigrati otvoreno s obzirom na to da je plasman na talonu.

FERREIRA – GIL VICENTE, 20.00 (Fudbal, Portugalija 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Ne može Fereira da stigne Bragino četvrto mesto, dok Žil Visente teško može nešto spektakularno da napreduje sa 12. pozicije. Biće ovo relaksirajući susret za oba tima, a treba se sjetiti da je posljednji put meč para u februaru dobila Fereira sa 1:2. U posljednja dva navrata na mečevima ovih timova dolazila je GG3+ igra. Tako je prekinuta poduga tradicija para koji u prošlosti nije bio baš tako izdašan na golove.

BRAGA – MOREIRENSE, 22.15 (Fudbal, Portugalija 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Braga je četvrta na tabeli Primeire i priča je tim skorom za ovu sezonu okončana. Ipak će ovdje Moreirense imati više motiva jer u slučaju pobjede, uz eventualni kiks Gimaraisa izbija na šesto, europsko mesto. Međutim, teško će im se želje ostvariti jer rival je u februaru na njih ostavio surovo lošu uspomenu. Dovoljno je reći da je Braga u gostima slavila sa 0:4 u gostima.

CLINCENI – BOTOSANI, 16.30 (Fudbal, Rumunija 1, plej-of) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Kluž i FCSB su svjetlosnu godinu udaljeni od njih, pa mogu da igraju tek sporta radi. Istina, Akademika ima samo jednu pobjedu s prethodnih pet utakmica, što ne znači da će biti lak plijen za Botošani. Naprotiv, mogla bi ovo biti po svim parametrima izjednačena utakmica para koji po nekom nepisanom pravilu uglavnom bolje leži ekipi koja u datom momentu nosi etiketu domaćina. Posljednji put bio je to Botošani.

ESPANYOL – CARTAGENA, 21.00 (Fudbal, Španija 2) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Espanjol će u Primeru, pa sada može da likuje. S druge strane je Kartagena koja drži 16. Mesto na tabeli, igra solidno ali nema šta naročito da juri. U svakom slučaju, ovdje se očekuje opušten fudbal, naravno s Espanjolom u ulozi favorita koji je posljednji meč para u decembru dobio sa 1:3. Tako stvari stoje.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU