JU Dom zdravlja Visoko vrši pripreme za četvrti val pandemije

Ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona Adnan Jupić i epidemiologinja dr. Alisa Kozica, posjetili su danas JU „Dom zdravlja“ Visoko gdje su im domaćini bili gradonačelnik Visokog Mirza Ganić i direktor Doma zdravlja dr. Zlatko Handžić.

Gostima su predstavljeni značajni rezultati koji su postignuti u kratkom vremenskom roku, a u saradnji sa visočkim privrednicima, kojima su poboljšani uslovi u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Danas je Gradska uprava poslala na plaćanje 22.000 KM JU “Dom zdravlja” Visoko, a sve s ciljem što bolje pripreme za četvrti val pandemije u kojem se već nalazimo. Prezentovani su i budući koraci koji će voditi prema još boljoj organizaciji, ali i opremljenosti visočkog Doma zdravlja koji se godinama nalazio u očajnom stanju.

Ministar Jupić je pohvalio sve učinjeno u prethodnom periodu, te je obećao i maksimalnu pomoć u narednom periodu prilikom sljedećih projekata, a posebna pažnja je posvećena i trenutnoj epidemiološkoj situaciji, kao i procesu vakcinacije koji se poprilično dobro odvija u Visokom.

Handžić je ministra i gradonačelnika informisao kako je do ovog trenutka u Visokom aplicirano 10.473 vakcine, te da se proces vakcinacije odvija željenim tokom.

Gradonačelnik Ganić je iznio podatak da se posljedice četvrtog vala već osjete i u Visokom gdje je trenutno 31 pozitivna osoba, a ono što je zabrinjavajuće jeste podatak da trenutno sve hospitalizovane osobe u Kantonalnoj bolnici u Zenici, kao i osobe koje se trenutno nalaze na respiratoru, a nažalost i preminule osobe, nisu vakcinisane.

Gradonačelnik Ganić, dr. Jupić. dr. Kozica i dr. Handžić su još jednom pozvali građane da dođu da se vakcinišu, budući da vakcina ima u dovoljnom broju a proces se realizira nesmetano i moguće je svakodnevno, pa i vikendom, doći i vakcinisati se bez prethodne najave, saopćeno je iz Grada Visoko.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU