3 C
Sarajevo
Četvrtak, 23 ožujka, 2023

Kadrić ocijenio značajnim današnji sastanak s delegacijom Vlade FBiH (VIDEO)

Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH Esed Kadrić ocijenio je značajnim današnji sastanak s delegacijom Vlade FBiH i javnih preduzeća, te gradonačelnicima Tuzle i Orašja.

Istakao je da je razgovarano o tri infrastrukturna projekta od značaja za BiH, te dodao da Brčko Distrikt razumije svoju ustavnu i geografsku poziciju.

– Nastavit ćemo raditi i sa Vladom FBiH i sa Vladom RS na realizaciji projekata koje smo danas definisali i drugih čija je realizacija neophodna – rekao je Kadrić.

Potcrtao je da je autocesta Beograd – Sarajevo projekt u kojem će Distrikt imati značajnu ulogu u koordinaciji aktivnosti na dionicama koje će prolaziti kroz njega.

– Obradovani smo što se FBiH odlučila za koridor plinovoda od Županje preko Orašja kroz Brčko Distrikt, a u prostornom planu već imamo dionicu od Bijeljine prema Banjoj Luci – naveo je Kadrić.

Dodao je da je i elektrifikacija pruge Tuzla – Brčko – Vinkovci značajan međunarodni projekt koji bi mogao ojačati potencijale brčanske luke.

Kadrić je najavio da će uskoro biti održan sastanak s premijerima oba entiteta i predstavnicima javnih preduzeća na kojem bi trebalo biti definisano sve što je dosad usaglašeno s Federacijom, kako bi počeli raditi na dobrobit svih građana BiH.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU