Kasumović počinje obilazak svih mjesnih zajednica na području Grada Zenice


Odlučimo zajedno koje ćemo projekte u našem gradu realizovati u narednih 15 mjeseci! Prisustvujte narednih dana sastancima u Vašim mjesnim zajednicima.S ciljem nastavka pozitivne prakse uvedene prije četiri godine, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zajedno sa svojim pomoćnicima i predstavnicima resornih gradskih službi u ponedjeljak, 11. oktobra 2021. godine započet će obilazak svih mjesnih zajednica na području Grada Zenica.

Iz razgovora sa predstavnicima Savjeta mjesnih zajednica i stanovništvom, gradonačelik želi biti informisan o potrebama građana. Cilj je kroz razgovore sa sugrađanima odrediti prioritete koje treba uraditi da kraja 2021. godine, a obzirom da je u pripremi i Nacrt Budžeta za 2022. godinu, gradonačelnik Kasumović želi planirati sredstva za realizaciju prioritetnih infrastrukturnih projekata u svakom zeničkom naselju tokom naredne godine.

“Pozivam sugrađane da u što većem broju prisustvuju sastancima kako bi se izjasnili o poslovima koje će Gradska uprava u narednih 15-tak mjeseci realizovati u njihovim sredinama. Budžet Grada Zenice je svih građana i želim da Zeničani odluče u koje ćemo svrhe i za koje projekte trošiti zajednička sredstva”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

U narednim danima gradonačelnik i predstavnici Gradske uprave posjetit će svih 74 mjesne zajednice na području Grada Zenica. Plan i termin posjeta, kao i sve informacije o aktivnostima vezanim za posjete mjesnim zajednicama bit će dosupne na web stranici Grada Zenica i oficijelnim facebook stranicama Grada i gradonačelnika Zenice.

Zbog specifičnog geogradskog položaja, trenutnih vremenskih prilika i aktuelnog stanja infrastrukture ovaj ciklus posjeta započet će iz mjesnih zajednica Nemilskog sliva i to kako slijedi:

Ponedjeljak, 11.10.2021. godine

13:30 sati – MZ Starina

14:30 sati – MZ Bistrica

15:30 sati – MZ Topčić Polje

Utorak, 12.10.2021. godine

13:30 sati – MZ Bistričak

15:00 sati – MZ Orahovica

16:30 sati – MZ Nemila

Srijeda, 13.10.2021.godine

13:30 sati – MZ Jastrebac

14:30 sati – MZ Vukotići

16:00 sati – MZ Šerići

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU