Kod Osijeka stradale tri prijateljice

Još uvijek traje policijska istraga teške saobraćajne nesreće koja je u Vladislavcima kod Osjeka odnijela život 27-godišnje suvozačice

Vozačica (28) automobila koji je sletio s ceste u kanal i zabio se u betonski mostić na izlazu iz Vladislavaca prema Čepinu i 27-godišnjakinja koja je sjedila na stražnjem sjedalu teško su ozlijeđene. Prevezene su u bolnicu s ozljedama opasnim po život, a stanje im je sada stabilno, piše Index.

Sve tri djevojke bile su prijateljice od rođenja, išle su zajedno u školu, a preminula djevojka trebala je biti kuma na svadbi jedne od ozlijeđenih.

Automobil sletio u kanal

Policija je navela kako je uzrok nesreće, koja se zbila u subotu oko 18.40, neprilagođena brzina stanju na kolniku – zbog kiše cesta je bila mokra i skliska. U jednom trenutku vozačica je izgubila kontrolu nad upravljačem, nakon čega su lijevi kotači zahvatili kamenje i travu uz lijevi rub kolnika.

Nakon 30-ak metara nekontroliranog kretanja automobil je sletio u kanal, prednjim dijelom udario u rub kanala i snažno se desnom bočnom stranom zabio u betonski mostić kod kućnog broja 279 u Ulici kralja Tomislava, odnosno kod ulaza u farmu. Policija u nastavku istrage nesreće poziva svjedoke da se jave Postaji prometne policije Osijek, osobno ili telefonski na broj 031/237-112.

Nepropisno pretjecanje?

Iako u priopćenju to nije navedeno, od stanara Ulice kralja Tomislava u Vladislavcima Glas Slavonije doznaje da je kobnom slijetanju prethodilo pretjecanje svatovske kolone, koja se kretala u istom smjeru, prema Čepinu. Po tragovima na mjestu nesreće vidi se kako je vozačica kontrolu izgubila 30-ak metara prije udara u mostić, nakon toga uspjela je izbjeći udarac u jedan mostić, ali je sletjela u kanal i zabila se u mostić ispred ulaza u farmu. Auto se potom zaustavio u kanalu, u kojem je bilo 30-ak centimetara vode. Do poziva policije svjedocima došlo je, po svemu sudeći, nakon tvrdnji stanovnika Vladislavaca da je nesreći prethodilo obilaženje svatovske kolone.

“Bio sam u dvorištu kada je supruga viknula da netko obilazi svatovsku kolonu ispred kuće. Kada sam izišao na ulicu, već su se vozila zaustavila, i tada sam čuo da je došlo do slijetanja jednog auta s ceste”, ispričao je Vladislavčanin iz Ulice kralja Tomislava, koji je krenuo prema 500-tinjak metara udaljenom mjestu nesreće, no zaustavila ga je policija. Da se nešto grozno dogodilo, shvatio je kada su stigla vatrogasna vozila, ali i Hitna pomoć.

Nešto poslije netko od susjeda, koji su svi izišli iz svojih kuća, doznao je kako je riječ od djevojkama iz Dopsina te da, na žalost, ima mrtvih.

Izuzetno kompliciran posao imali su vatrogasci, koji su morali rezati automobil kako bi došli do ozlijeđene vozačice i putnice te tijela poginule suvozačice.

Vatrogasci JVP-a Čepin apelirali su na sve vozače: “Večeras je cesta odnijela jedan mladi život, a dva su ugrožena… Vozači, oprezno u prometu!”.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU