Kolač sa kroasanima koji se ne peče

Vrlo upečatljiv i zanimljiv kremasti kolač sa kroasanima koji se brzo radi i ne peče se

Kolač sa kroasanima se brzo priprema, kremast je i puno ga ima, stoga pogledajte recept.

Sastojci

  • 1 l mlijeka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 1 kašika gustina
  • 200gr šećera u prahu
  • 1 margarin
  • 100gr čokolade za kuhanje
  • 300gr Plazme
  • 2 velike vrečice kroasana (čokoladni i bijeli fil)
  • 2 šlaga
  • 1 šlag krema od vanilije (ili čokolada) za ukrasavanje
    malo mlijeka da bi se natopili kroasani i Plazma

Priprema

U malo mlijeka (od 1 litre) razmutiti pudinge, gustin i šećer pa ukuhati u ostatak mlijeka.
Kada se ohladi fil, pjenasto umutiti margarin u koji dodajemo fil, pa prepolovimo na dva dijela. Jedan dio ostaje žut, a u drugi stavimo otopljenu čokoladu.

Plazmu umaćemo u mlijeko i poredamo na tacnu. Preko stavimo žuti fil. Zatim, umaćemo kroasane (redamo, jedan crni, jedan žuti, da bude šareno) i njih redamo na žuti fil. Premažemo smeđi fil i preko dva šlaga. Šlag krem umutite ako želite ukrasiti špricom za ukrašavanje.

Posluživanje

Ukoliko vam fil bude rijedak, slobodno dodajte mljevenu Plazmu dok se ne zgusne koliko zelite.

Izvor: www.coolinarika.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU