Vrlo upečatljiv i zanimljiv kremasti kolač sa kroasanima koji se brzo radi i ne peče se
Kolač sa kroasanima se brzo priprema, kremast je i puno ga ima, stoga pogledajte recept.
Sastojci
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 1 kašika gustina
- 200gr šećera u prahu
- 1 margarin
- 100gr čokolade za kuhanje
- 300gr Plazme
- 2 velike vrečice kroasana (čokoladni i bijeli fil)
- 2 šlaga
- 1 šlag krema od vanilije (ili čokolada) za ukrasavanje
malo mlijeka da bi se natopili kroasani i Plazma
Priprema
U malo mlijeka (od 1 litre) razmutiti pudinge, gustin i šećer pa ukuhati u ostatak mlijeka.
Kada se ohladi fil, pjenasto umutiti margarin u koji dodajemo fil, pa prepolovimo na dva dijela. Jedan dio ostaje žut, a u drugi stavimo otopljenu čokoladu.
Plazmu umaćemo u mlijeko i poredamo na tacnu. Preko stavimo žuti fil. Zatim, umaćemo kroasane (redamo, jedan crni, jedan žuti, da bude šareno) i njih redamo na žuti fil. Premažemo smeđi fil i preko dva šlaga. Šlag krem umutite ako želite ukrasiti špricom za ukrašavanje.
Posluživanje
Ukoliko vam fil bude rijedak, slobodno dodajte mljevenu Plazmu dok se ne zgusne koliko zelite.
Izvor: www.coolinarika.com