Komšić: Dodik svojom retorikom postaje predmet rada Tužilaštva BiH (VIDEO)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas u Sarajevu da član Predsjedništva Milorad Dodik svojom retorikom postaje predmet rada Tužilaštva BiH.

Nakon sastanka članova Predsjedništva BiH sa austrijskim ministrom za evropske i vanjske poslove Michaelom Linhartom, Komšić je rekao da Dodik svojim potezima radi na rušenju ustavnog poretka BiH čime bi se trebalo baviti Tužilaštvo po službenoj dužnosti.

– Ako ne bude po službenoj dužnosti onda će biti po mojoj krivičnoj prijavi – istakao je Komšić, nakon sastanka članova Predsjedništva BiH sa saveznim ministrom za evropske i vanjske poslove Republike Austrije Michaelom Linhartom.

Smatra da Dodik istovremeno pokušava uvjeriti javnost u RS da je ta njegova ludost nešto što svi trebaju slijediti, a međunarodnu zajednicu da je on faktor i da moraju prihvatiti ono što on radi.

Komšić je uvjeren da će Dodik nastaviti sa takvim ponašanjem dok se ne urazumi ili dok ne bude zaustavljen.

Naglasio je da Dodik narod na koji se poziva vodi u opasnu situaciju jer RS nije mjesto gdje se sjajno živi i pitanje je šta bi se desilo ako bi im presjekli dotok novca.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU