Komšić: Uskrs je prilika da pokažemo solidarnost i toleranciju

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić, uputio je čestitku povodom Uskrsa nadbiskupu Vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim građanima katoličke vjere u Bosni i Hercegovini i u dijaspori, uz želju da ga proslave u zdravlju i sreći sa porodicom i prijateljima.

– U povodu nastupajućeg blagdana Uskrsa, Vama, svim biskupima, svećenicima i vjernicima katoličke vjeroispovjesti u Bosni i Hercegovini i u svijetu, upućujem najiskrenije čestitke, uz želju da ga proslavite s radošću, u zdravlju i miru sa svojim najbližima.

Ovaj veliki blagdan simbolizira novi život i uči nas da poštujemo i uvažavamo jedni druge. Živimo u vremenu velikih iskušenja, ali uvjeren sam da će nam jedinstvo i posvećenost obitelji pomoći da riješimo mnoge životne probleme i motivisati nas da pomognemo drugima kojima je naša pomoć najpotrebnija.

Ne smijemo zaboraviti nikada na bogatstvo multikulturalnosti i multietičnosti koje posjedujemo. Trebamo da cijenimo jedni druge i ponosimo se tradicijom i običajima, koje smo naslijedili od naših predaka. Njegujmo to bogatstvo, budimo solidarni i tolerantni. Sa najljepšim željama, za dobro zdravlje i porodičnu sreću, još jednom upućujem svima najiskrenije čestitke povodom Uskrsa – stoji u Komšićevoj čestitki, saopćeno je iz njegovog kabineta. 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU