Kopaonik: Savršen izbor za ljubitelje aktivnog odmora

Kopaonik je jedna od najpoznatijih turstičkih destinacija u Srbiji koja svake godine privlači izuzetno veliki broj turista širom zemlje i regiona.

Turistička ponuda Kopaonika je neverovatno bogata i impresivna. Ovde vas očekuje prava zimska magija, kao i nezaboravna prolećna avantura. Ukratko, u koje god doba godine da posetite ovu planinu neće pogrešiti jer Kopaonik ima da vam mnogo toga lepog ponudi.

Aktivni planinski odmor na Kopaoniku

Ukoliko ste istinski ljubitelj zdravog i aktivnog odmora na planini, onda je Kopaonik savršen izbor za vas jer gotovo da ne postoji adrenalinski sport koji ovde nećete pronaći.  Na vama je samo da izaberete aktivnost koja vam najviše odgovara.

Da li ste znali da je Kopaonik 1981.godine proglašen nacionalnim parkom? Prelepa priroda i skriveni dragulji prirode pružiće vam nezaboravan doživljaj i dodatno će obogatiti vaš aktivan, planinski odmor na ovim prostorima.

Paraglajdnig na Kopaoniku – dosegnite nestvarne visine

Ukoliko niste iskusan letač i nemate dozvolu ili obuku za ovakav tip letenja, ali svejedno želite da iskusite slobodan let i da se vinete u nepregledne visine, bez brige, Tandem Let paraglajderom je pravi izbor za vas.

Reč je o sasvim sigurnom i nesvakidašnjem iskustvu koje će vam omogućiti da svet vidite iz ptičije perspektive. Kraj vas će sve vreme biti iskusan i stručan instruktor letenja koji će vas navoditi i pored koga ćete biti sasvim bezbedni, tako da je na vama samo da se prepustite i uživate.

Kajaking na Kopaoniku – doživite prirodne lepote iz drugačije perspektive

Ova zanimljiva aktivnost omogućiće vam da zaista doživite i osetite sve lepote Kopaonika na jedan sasvim nesvakidašnji način. Posmatrati lepote ove planine iz vode pružiće vam jedinstven i nezaboravan doživljaj.

Kreće se uz samog centra Kopanika vozilima do reke. Na obali reke Ibar sačekaće vas skiper vodič sa svom neophodnom kajak opremom. Kajak tura će vas sprovesti kroz najlepše delove doline stare Raške sa čije obe strane se nalaze znameniti manastiri iz 12.veka.

Biciklističke ture po Kopaoniku – pravi izbor za aktivan izbor

Brdski biciklizam jedna je od aktivnosti koje su, tokom nekoliko poslednjih godina, postale neverovatno popularne među svim generacijama. Ovakav tip biciklizma podrazumeva vožnju po planinskim i brdskim putevima specijalnim biciklima koji su posebno prilagođeni za ovakve terene.

Staze na Kopaoniku su dobro uređene i obeležene, tako da će vožnja po njima predstavljati nesvakidašnje iskustvo i pravo uživanje. Prednost ovakvih tura je što će vas odvesti sve do najlepših vidikovaca Kopaonika sa kojih se prostire fantastičan pogled.

Početničke ture traju po 45 min, a one za iskusne bicikliste sa dobrom kondicijom mogu trajati i do 5 sati. Ipak, jedno je sigurno: čeka vas uzbudljiva i nezaboravna atmosfera.

Pešačke ture po Kopaoniku- istražite netaknutu prirodu

Još jedan način da upotpunite vaš aktivan odmor na Kopaoniku jeste da se otisnete u duge pešačke ture koje će vas sprovesti kroz ono najlepše od bujne i neukroćene prirode ove planine i njenog impresivnog nacionalnog parka.

Vazduh na Kopaoniku je toliko čist i svež da ćete samo jednim udisajem preporoditi vaša pluća. Dokazno je da pešačke ture utiču blagotvorno na ceo organizam, tako da ćete se nakon pešačke ture na Kopaoniku osetiti regenerisano i preporođeno.

Nacionalni park Kopaonik poseduje veliki broj lepo uređenih i jasno obeleženih staza za pešake i podeljene su u tri kategorije:

  • Lake- do 90 min hoda
  • Srednje- do 240 min goda
  • Teške- do 7 h sati

Streličarstvo na Kopaoniku – isprobajte nešto novo

Čak iako niste iskusni u ovom sportu, Kopaonik vam nudi priliku da se obučite i naučite nešto sasvim novo. Iskusni instruktori streličarstva su tu da vam prenesu svoje znanje i umeće.

Prednost streličarstva na Kopaoniku je što se održava u prelepom, prirodnom ambijentu, na svežem, planinskom vazduhu. Ovo je jedna veoma zabavna aktivnost koja će zaokupiti vaše misli na neko vreme i navesti vas da vežbate koncentraciju.

Naravno, instruktori će vam dati svu potrebnu opremu. Naša topla preporuka je da ovu aktivnost uvrstite u svoj aktivni odmor na Kopaoniku jer verujemo da nećete zažaliti.

kopaonik: savršen izbor za ljubitelje aktivnog odmora
vibrant panorama of the slope at ski resort kopaonik, serbia, people skiing, snow pine trees, blue sky

Smeštaj na Kopaoniku

Kako bi imali dovoljno vremena da istražite sve lepote i čari Kopaonika, kao i da se oprobate u mnogim sportskim aktivnostima koje vam Kopaonik pruža, potrebno je da izdvojite nekoliko dana.

Ukoliko se pitate kako i gde da pronađete najbolji smeštaj na Kopaoniku koji će uspeti da sasvim ispuni sve vaše želje i zahteve, na pravom ste mestu jer samo jedan klik na Kopanik smeštaj vas vodi do odlične ponude raznolikih smeštajnih jedinica na ovoj planini.

Ovde ćete pronaći isključivo najbolju ponudu smeštaja i to po veoma dobrim i pristupačnim cenama. Bilo da volite da boravite u centru planine ili negde dalje od glavnih dešavanja i gužvi, sigurni smo da ćete pronaći nešto baš po vašoj meri.

Nadamo se da je ovaj tekst uspeo u svojoj nameri da vam pruži neke zanimljive predloge i ideje kako da provedete aktivan i ispunjen odmor na Kopaoniku.

Ovo je planina koja zaista ima da pruži mnogo svim svojim turistima. Na vama je iskoriste sve njene lepote i pun potencijal. Sigurni smo da ćete biti oduševljeni njenom jedinstvenom lepotom i turističkom ponudom. (Foto: istock.)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU