Kopić objasnio potez kojim je mnoge iznenadio – TNTPortal

Željko Kopić stigao je do prve pobjede na klupi Dinama, i to kakve, s 1:0 je srušio West Ham u Londonu.

“Prije svega bih istaknuo da sam izuzetno ponosan na dečke, odigrali su utakmicu na visokom intenzitetu s jasnom idejom kako se napadati i kako se braniti. Mentalno smo reagirali na pravi način i svima nam ova pobjeda znači, a naravno da najviše znači igračima. Njihova kvaliteta nikad nije bila upitna i važno je da smo riješili tu nekakvu blokadu koja se pojavila te da možemo nastaviti kvalitetno raditi”, započeo je Kopić pa nastavio:

“U analizi prošle utakmice spoznali smo da smo imali disbalans između moje ideje i načina prezentacije u toj utakmici. Uspjeli smo to adaptirati u ovom kratkom vremenu i spojiti se na istu valnu duljinu. Prvo poluvrijeme smo i u posjedu i u igri prema naprijed izgledali jako dobro. Protivniku smo ostavili malo prostora. Logično je da je teško zadržati taj intenzitet i u drugom dijelu pa smo napravili neke zamjene da ostanemo stabilni u obrani i to nam je uspjelo.”

Objasnio je Kopić i zašto je zamijenio Oršića u 64. minuti, što strijelcu Dinama nije najbolje sjelo.

“Vidjeli smo da je West Ham promijenio formaciju i da se adaptirao na nas na poluvremenu. Htio sam reagirati da ne dođe do neke obrambene stabilnosti, to je bila taktička izmjena.”

“Ja sam sretan što se tiče kluba. U ovom periodu je bilo mnogo kritika, nikome nije bilo lako. Sigurno je da europsko proljeće i nastup u Europa ligi svima znače. To je nešto što već postaje Dinamov standard i svi smo na to ponosni.”

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU