Kremasti trobojni kolač

Kremasti trobojni kolač
kremasti trobojni kolač


Kremasti trobojni kolač je poslastica koju vrijedi napraviti

Sve što vam je potrebno:

Za podlogu:

  • 20 komada petit keksa (prema potrebi)

Za kremu vam je potrebno:

  • 1 litar mlijeka
  • 150 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 grama gustina
  • 125 grama maslaca

Za doradu vam je potrebno:

  • 50 mililitara mlakog mlijeka
  • 1 žlica ruma

Priprema poslastice

Prvo u pleh poredajte jedan red keksa da se prekrije cijelo dno pleha. Pomiješajte rum i mlijeko, pomoću kuharske četkice vrlo malo natopite keks. Gustin pomiješajte sa šećerom i vanila šećerom, 200 mililitara hladnog mlijeka i promiješajte žicom da se grudvice razbiju.

Preostalih 800 mililitara mlijeka stavite na sporet da prokuva, kada prokuha sklonite sa vatre pa dodajte gustin i vratite na šporet i na laganoj vatri neprekidno miješajući skuhajte kremu. Kada krema dobije potrebnu gustinu sklonite šerpu s šporeta.

U još vruću kremu dodajte na kocke izrezani maslac i miješajte dok se maslac otopi i smjesa ujednači. Dobivenu kremu prelijte preko keksa u plehu, lijepo poravanjte i ostavite da se ohladi.
Čokoladu za kuhanje narendajte na krupnu stranu. Šlag pjene umutite prema upustvu sa kesice.

U umućeni šlag dodajte narendanu čokoladu i promiješajte spatulom. Premažite preko ohlađenog fila od gustina. Kolač rashladite u hladnjaku i nakon toga uživajte u kremastom desertu.

(Preuzeto sa: radosno.com)


..

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU