-4.1 C
Sarajevo
Srijeda, 19 siječnja, 2022
Još

    Kremasti trobojni kolač

    -

    Kremasti trobojni kolač
    kremasti trobojni kolač


    Kremasti trobojni kolač je poslastica koju vrijedi napraviti

    Sve što vam je potrebno:

    Za podlogu:

    • 20 komada petit keksa (prema potrebi)

    Za kremu vam je potrebno:

    • 1 litar mlijeka
    • 150 grama šećera
    • 1 vanilin šećer
    • 100 grama gustina
    • 125 grama maslaca

    Za doradu vam je potrebno:

    • 50 mililitara mlakog mlijeka
    • 1 žlica ruma

    Priprema poslastice

    Prvo u pleh poredajte jedan red keksa da se prekrije cijelo dno pleha. Pomiješajte rum i mlijeko, pomoću kuharske četkice vrlo malo natopite keks. Gustin pomiješajte sa šećerom i vanila šećerom, 200 mililitara hladnog mlijeka i promiješajte žicom da se grudvice razbiju.

    Preostalih 800 mililitara mlijeka stavite na sporet da prokuva, kada prokuha sklonite sa vatre pa dodajte gustin i vratite na šporet i na laganoj vatri neprekidno miješajući skuhajte kremu. Kada krema dobije potrebnu gustinu sklonite šerpu s šporeta.

    U još vruću kremu dodajte na kocke izrezani maslac i miješajte dok se maslac otopi i smjesa ujednači. Dobivenu kremu prelijte preko keksa u plehu, lijepo poravanjte i ostavite da se ohladi.
    Čokoladu za kuhanje narendajte na krupnu stranu. Šlag pjene umutite prema upustvu sa kesice.

    U umućeni šlag dodajte narendanu čokoladu i promiješajte spatulom. Premažite preko ohlađenog fila od gustina. Kolač rashladite u hladnjaku i nakon toga uživajte u kremastom desertu.

    (Preuzeto sa: radosno.com)


    ..

    Koliko je koristan ovaj tekst?

    Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

    Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

    Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

    Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

    Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

    NAJNOVIJE VIJESTI
    spot_img
    Možda vas zanima I OVO