Kriminalistička policija uspješno rasvijetlila dva razbojništva

Službenici kriminalističke policije uspješno su rasvijetlili dva razbojništva u Zenici i počinioce lišili slobode, saopćeno je iz pres-službe Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Uhapšeni su Č.E., rođen 2002. godine, A.A., rođen 2001., kao i D.F., rođen 2001. godine, svi iz Zenice. Danas će biti proslijeđeni Kantonalnom tužilaštvu zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 289. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Prva dvojica muškaraca osumnjičeni su za otuđivanje 155 KM i deset kutija cigareta “marlboro” iz trgovačke radnje “Market” u ulici Prve zeničke brigade. Oni su 2. augusta oko 18 sati ušli u tu radnju, prijeteći pištoljem uzeli navedenu sumu novca i cigarete a potom pobjegli.

Č.E. i A.A. se sumnjiče također da su s zajedno s D.F., također lišenim slobode, 5. augusta oko 23.30 sati, telefonom pozvali ugostiteljski objekat “King” i naručili dostavu hrane u ulicu Prve zeničke brigade, a kad je dostavljač došao na adresu, od njega su, napadnuvši ga fizički i prijeteći mu oružjem, uzeli 350 KM i dva mobilna telefona te se udaljili u nepoznatom pravcu. U ovom događaju, lakše je povrijeđena osoba inicijala B.Dž. 

Nakon uviđaja kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, proteklih dana poduzimane su intenzivne operativne aktivnosti s ciljem rasvjetljavanja izvršenih krivičnih djela i identifikovanja počinilaca.

Prilikom pretresa, pronađeni su plinski pištolj, kao i drugi predmeti koji će biti dokazi u daljnjem postupku.

S ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja ovih razbojništava, službenici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I, uz podršku i asistenciju službenika Policijske stanice Crkvice, izvršili su jučer pretres u ulicama Prve zeničke brigade i Kakanjskoj.

Pretres je izvršen po naredbi Kantonalnog suda u Zenici s ciljem pronalaska oružja i predmeta korišćenih tokom navedenih krivičnih djela.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU