Lana Del Rey izbacuje album Blue Banisters, pogledajte i novi videospot

Pjevačica Lana Del Rey objavila je videospot za singl Blue Banisters koji će biti i uvodna pjesma njenog novog albuma istoimenog naziva

U videospotu vidimo pjevačicu kako vozi traktor poznate svjetske firme John Deere.

Album Blue Banisters je već drugi album pjevačice objavljen u ovoj godini nakon što je u martu objavila album Chemtrails Over the Country Club.

Novi album Lane Del Rey izlazi danas, a Blue Banisters možete poslušati i pjesme Text Book, Wildflower Wildfire i Arcadia, piše TNT Radio.

Pjevačica Poznata Po Temama Tuge I Strastvene Romantike

Elizabeth Woolridge Grant (New York City, New York, SAD, 21. juna 1985.), poznatija po svom umjetničkom imenu Lana Del Rey je američka pjevačica, spisateljica tekstova, model i redateljica videospotova iz Lake Placida, New Yorka.

Njezin muzički stil poznat je po temama tuge, strastvene i nesretne romantike, glamura, melankolije te njezinom ustaljenom referenciranju američke pop kulture 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća.

Tokom svoje dugogodišnje karijere, Del Rey je sarađivala s brojim američkim muzičarima. 2017. pjevač The Weeknd pridružuje joj se u Lust For Life, naslovnoj pjesmi sa njenog petog studijskog albuma. Na istom albumu pjevala je duete sa muzičarima poput ASAP Rocky i Stevie Nicks. 2019. godine u suradnji sa Arianom Grande i Miley Cyrus objavljuje pjesmu Don’t Call Me Angel koja je ušla na Billboardovu ljestvicu top 100 najpopularnijih pjesama. Pjesma, koja je služila kao promocija filma Charlie’s Angels, ima i muzički video sa više od 180 miliona pregleda na Youtubeu.

Studijski albumi:

  • Lana Del Ray a.k.a. Lizzy Grant (2010.)
  • Born to Die (2012.)
  • Ultraviolence (2014.)
  • Honeymoon (2015.)
  • Lust for Life (2017.)
  • Norman Fucking Rockwell! (2019.)
  • Chemtrails over the Country Club (2021.)
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU