LG najavio globalno startup natjecanje za regrutiranje novih tvrtki u inovacijski centar

LG Electronics (LG) je najavio pokretanje Mission for the Future, globalnog natjecanja za startupove u prepoznavanju inovativnih tehnologija i poslovnih ideja koje su važne za budućnost. Ovo natjecanje organizira LG NOVA, novi LG-ev inovacijski centar sa sjedištem u Silicijskoj dolini. Ovaj inovacijski centar se zapravo sastoji od strateškog tima koji radi sa startupovima i poduzetničkim zajednicama na izgradnji novih poduzeća i donošenju inovacija u LG.

Mission for the Future je devetomjesečni program na godišnjoj razini osmišljen s ciljem traženja najboljih ideja, koncepata i poslovanja koji će poboljšati kvalitetu života u zelenijoj, pametnijoj, zdravijoj i povezanijoj budućnosti. Odabrani sudionici izazova počet će raditi s timom LG NOVA na njihovim poslovnim prijedlozima u roku od tri do šest mjeseci, a potom slijedi odabir finalista koji počinje u ožujku 2022. godine.

Finalisti ovog izazovnog natjecanja dobit će priliku surađivati ​​s timom LG NOVA sa sjedištem u Kaliforniji kako bi ubrzali njihov rast i doveli svoje poslovanje u sljedeću fazu te potencijalno uspostavili novu suradnju s LG-em. Tvrtka namjerava izdvojiti do 20 milijuna dolara za podršku finalistima putem ulaganja, resursa te financiranjem za razvoj koncepta i pristupom globalnoj infrastrukturi i LG-evom opskrbnom lancu za izgradnju zajedničkih poslova s ​​kompanijom LG.

Tijekom cijelog procesa, sudionici koji se dokažu s ​​jedinstvenom poslovnim idejama imat će priliku surađivati ​​s LG-em i njegovim partnerima te pristupiti korporativnim resursima, mentorstvu i pilot programima kako bi nastavili razvijati svoje poslovanje.

Natjecanje 2021./2022. će istaknuti inovacije za tehnološki napredne životne stilove te za dobrobit ljudi, zajednice i planeta kroz pet usmjerenja: 

  • Povezano zdravlje: Inovativni pristupi i uređaji koji omogućavaju ljudima veću kontrolu nad njihovom zdravstvenom zaštitom bilo kada i bilo gdje, čime se povećava kvaliteta zdravlja i blagostanja našeg stanovništva;
  • Energičnija mobilnost: Nove usluge, rješenja i poslovne ideje koje će pomoći u povećanju infrastrukture električne mobilnosti i povećati uporabu električne energije za vozila i prijevoz;
  • Pametni stilovi života: Sadržaj, usluge, aplikacije i tehnologija koji se mogu primijeniti u povezanom prostoru doma, potencijalno iskorištavajući LG-evu platformu ThinQ™ za kvalitetniji i jednostavniji svakodnevni život;
  • Metaverzum: Inovacije koje će pomoći izgradnji sljedećeg digitalnog svijeta i interneta omogućenog igrama, VR, AR i XR tehnologijama, blockchainom, digitalnim avatarima i drugima;
  • Inovacija za utjecaj: Otvoreni put za proboj ili inovacije usklađene s LG-evom filozofijom inovacija za bolji život koje stvaraju pozitivan utjecaj na ljude, zajednice i planet.

„Izazov Mission for the Future je prvi korak centra LG NOVA prema inozemnim inovacijama, jer surađuje s inovatorima i startupovima diljem svijeta kako bi razvijali ideje i zajedno gradili poslovanje”, rekao je dr. Sokwoo Rhee, stariji potpredsjednik za inovacije u LG Electronicsu i voditelj LG NOVA. „Jednostavno rečeno, LG želi stvoriti pozitivan društveni utjecaj i vjerujemo da različite perspektive mogu dovesti do boljih inovacija za širu globalnu zajednicu. Tu govorimo o tehnologijama za održivi život, ekološki prihvatljivim proizvodima i sveukupnom uključivom društvu. Razvijat ćemo inovacije kako bismo spasili živote, planet i stvorili bolji život za sve.”

Kako izgleda prijava i selekcijski proces?Prijave za Mission for the Future se mogu poslati od 1. rujna do 25. listopada 2021. na stranici missionforthefuture.lgnova.com, a pobjednici će biti imenovani u lipnju 2022. U konačnici će do deset tvrtki proći u finale natjecanja i dobiti priliku za izgradnju njihovog poslovanja u suradnji s LG-om.

Evaluacije startupova za First 50 održat će se od 25. listopada do 31. prosinca 2021., u kojima će do 50 tvrtki imati pristup resursima za razvoj zajedničkog poslovanja, uključujući bitnu poslovnu infrastrukturu, umrežavanje s globalnim tehnološkim liderima, mogućnosti mentorstva i suradnje. Ova će se skupina također povezati s LG-evom mrežom korporativnih partnera, VC-a, pilot programa i drugih utjecajnih organizacija zbog traženja dodatnih poslovnih mogućnosti.

Tim LG NOVA nastavit će angažman sa startupovima First 50 od siječnja do ožujka 2022. s namjerom da objavi Selected 20 krajem ožujka 2022. Ova će skupina imati mogućnost pristupa kapitalnim ulaganjima, LG-evoj globalnoj infrastrukturi i drugim poslovnim resursima temeljenim na zajedničkoj strategiji rasta i potrebama.

Tim LG NOVA potom će krajem lipnja 2022. izabrati pobjednike izazova Top 10 koji će imati priliku izgraditi svoje poslovanje u suradnji s LG-em i uz podršku globalne organizacije tvrtke.

Više o tome kako LG NOVA potiče inovacije za bolju budućnost saznajte na https://www.lgnova.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU