Naslovnica Lifestyle Belgijski modni dizajner Raf Simons prekinuo saradnju s Calvinom Kleinom

Belgijski modni dizajner Raf Simons prekinuo saradnju s Calvinom Kleinom

PODIJELI

Modni dizajner Raf Simons se nakon dvije godine rada razilazi s modnom kućom Calvin Klein, prenosi The Guardian.

oglasi

Kompanija i belgijski dizajner najavili su da se “prijateljski rastaju” nakon što se brend Calvin Klein odlučio za novi pravac u poslovanju koji se razlikuje od Simonsove kreativne vizije.

Glasnogovornik Rafa Simonsa je u e-mailu poslanom u petak svim utjecajnim medijskim kućama napisao da dizajner nije spreman davati bilo kakve komentare.

Raf Simons je dizajner koji je revitalizirao poslovanje Calvina Kleina nakon što je imenovan za glavnog kreativnog direktora 2016. godine. Njegove kreacije na modnoj sceni u New Yorku najbolje su govorile o ovoj industriji, krenuvši od njegovog debija u februaru 2017. godine, koji je imao jasnu političku poruku i koji je bio otvoren i zatvoren pjesmom Davida Bowieja.

Slavne ličnosti su naprosto poludjele za njegovim kreacijama, kritičari su ga masovno hvalili, a za svoje djelovanje dobio je i tri vrhunske nagrade u samo dvije godine.

Kako kritičari navode, Raf Simons, koji je ranije radio u Dioru i Jil Sanderu, ugradio je jedan evropski umjetnički pristup u američki modni brend. Također, Hollywood mu je bio najveća inspiracija za rad.

klix.ba