REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Ove godine vrlo su popularne čipkaste male crne haljine, kao što su dizajneri pokazali u svojim kolekcijama, a poznate glumice nosile u Cannesu

Iako jednostavna, mala crna haljina nezaobilazan je izbor mnogih žena kada je riječ o partyjima, osobito u blagdansko vrijeme. Legendarnoj Coco Chanel možemo zahvaliti na još legendarnijem komadu odjeće. A svjetskim dizajnerima što je obožavaju i reinterpretiraju već desetljećima.

Na njezin glamurozan look utjecala je talijanska dizajnerica Elsa Schiaparelli, koja je obožavala ukrase kao i istaknuta ramena, pa su njezine haljine često imale oboje. Naravno, malu su crnu haljinu popularizirale i brojne ikone stila poput Marilyn Monroe, Audrey Hepburn…

Devedesetih je doživjela svoju renesansu, a tada su je počele nositi fashionistice poput Kate Moss i Naomi Campbell. Naomi je na reviji za Chanel nosila vrlo kratku haljinu s kakvom se Coco vjerojatno ne bi složila, no Lagerfeld je odlučio napraviti vrlo kratku verziju.

Coco baš i nije odobravala minice. Ove godine vrlo su popularne čipkaste male crne haljine, kao što su dizajneri pokazali u svojim kolekcijama, a glumice nosile u Cannesu. Anthony Vaccarello svoje je mini haljine upotpunio svjetlucavim aplikacijama zvijezda, a modna kuća Valentino dodala im je resice i kožu.

Neke modele malih crnih haljina možete nositi i na hlače, upariti s bundama u jarkoj boji ili se poigrati color-blockingom tako da je upotpunite detaljima u boji. Upečatljiv nakit i biserne ogrlice njezini su najbolji prijatelji, a ove sezone vrlo je popularna i midi dužina, koja je sjajan odabir za posao ili formalnija druženja, a minice idealne za partyje.

Jedna od najpopularnijih malih crnih haljina je ona iz filma “Doručak kod Tiffanyja”. Haljina je na dražbi prodana za oko četiri milijuna kuna.

24sata.hr

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o