blank

Ekipa Kanala 6 osvojila prvo mjesto na Neretva MEDIA regati u Konjicu (FOTO i VIDEO)

Pročitajte

Rast broja zaraženih/ U FBiH pozitivno 10 uzoraka

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u posljednja 24 sata testirano je 279...

Ribolovci Travnik/ Pomor ribe u koritu potoka Komaršćice

Članovi Kluba sportskih ribolovaca Travnik sučeni su svakodnevno sa različitim problemima. Nakon velikih količina...

Velika Bukovica/ Sutra prisjećanje na sve stradale Bošnjake sa područja općine Travnik

Centralna manifestacija obilježavanja stradanja Bošnjaka sa područja općine Travnik u obrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godine, ove godine...

Proteklog vikenda u Konjicu je održana druga Neretva MEDIA Regata na kojoj su učestvovali predstavnici 21. medija.

Udruženje građana Zelena rijeka iz Konjica, uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, te općine Konjic, organizovali su drugu Neretva MEDIA Regatu koja je imala za cilj očuvanje prirodnih ljepota konjičke regije, promocija Konjica kao destinacije, te upotreba skupljenih sredstava u svrhe poribljavanja rijeke Neretve.

Neretva MEDIA Regata je reakcija udruženja “Zelena rijeka” na potrebe zaštite okoliša i prirode, a glavni cilj je skrenuti pažnju javnosti na sve veću potrebu zaštite i educiranja o načinima očuvanja životne sredine, naročito vodenih površina, istakla je Samra Čomor iz Udruženja “Zelena rijeka”.

Prema riječima Samra Čomor iz Udruženja “Zelena rijeka” , mediji su prošle godine, nakon prve regate, kroz svoje priloge, tekstove i reportaže pomogli da se turizam u Konjicu još više razvije.

Kroz održavanje Neretva MEDIA Regate želi se skrenuti pažnju javnosti na trenutno stanje rijeke, aktivnosti koje se dešavaju na ovom području, te eventualna poboljšanja u zaštiti flore i faune.

Kao i prošle godine, tako je i ovaj put najviše uzbuđenja donijela sama regata. Predstavnici medija borili su se da što prije završe spust na relaciji Džajića Buk – Stara Ćuprija Konjic.

Nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta, ove godine tim Kanal 6 televizije, čiji je predstavnik bio Hajrudin Porić, osvojio je prvo mjesto zajedno sa kolega iz Dnevnog avaza, i portala gdjeizaći.ba i treći.ba.

Tokom dva dana trajanja Neretva Media Regate, takmičari su imali priliku da posjete i Titov bunker, nezaobilaznu historijsku atrakciju i spomenik moderne umjetnosti. Ovaj bunker je bio najveća državna tajna bivše Jugoslavije.

U slučaju opasnosti od nuklearnog udara bunker je bio spreman primiti 350 osoba iz najvišeg vojnog i političkog vrha bivše SFRJ. Oni su mogli boraviti tu šest mjeseci bez ikakavog kontakta sa vanjskim svijetom, jer se u njemu nalazilo sve ono što je potrebno za normalan život.

Udruženje građana Zelena rijeka Konjic od 2011. godine aktivno radi na održanju prirodne ravnoteže flore i faune na području toka rijeke Neretve, Boračkog jezera, Jablaničkog jezera kao i planinskih dijelova općine Konjic.

blank
Više s weba

Najnovije

Rast broja zaraženih/ U FBiH pozitivno 10 uzoraka

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u posljednja 24 sata testirano je 279...

Ribolovci Travnik/ Pomor ribe u koritu potoka Komaršćice

Članovi Kluba sportskih ribolovaca Travnik sučeni su svakodnevno sa različitim problemima. Nakon velikih količina smeća koje su uz velike...

Velika Bukovica/ Sutra prisjećanje na sve stradale Bošnjake sa područja općine Travnik

Centralna manifestacija obilježavanja stradanja Bošnjaka sa područja općine Travnik u obrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godine, ove godine će se u Velikoj Bukovici,...

VOZAČI, SMANJITE GAS/ U BiH vlažni kolovozi, radovi širom države

U BiH saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, dok su na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući...

(VIDEO) U Travniku održana sjednica Skupštine SBK

Sjednica Skupštine SBK održana je jučer u Travniku i  to u prostorijama Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku uz poštivanje mjera zaštite od...

Možda vas zanima i ovo

blank