blank

Ekipa Kanala 6 osvojila prvo mjesto na Neretva MEDIA regati u Konjicu (FOTO i VIDEO)

Pročitajte

Neno Murić završio u bolnici, poznato i šta je operisao

Neno Murić iznenada je završio u bolnici. Ova informacija zabrinula je njegove kolege pjevače i muzičare, ali...

Sezonsko voće i povrće iz Hercegovine i ove godine u Bingo trgovinama

Sezona je grožđa, breskve, lubenice, te paradajza, kupusa, paprika. Veliki dio ovog, ali i drugog voća i...

Redovnim studentima u ZDK stipendija Ministarstva za obrazovanje u iznosu od 600 KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona dala je saglasnost na visinu i način isplate stipendija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu...

Proteklog vikenda u Konjicu je održana druga Neretva MEDIA Regata na kojoj su učestvovali predstavnici 21. medija.

Udruženje građana Zelena rijeka iz Konjica, uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, te općine Konjic, organizovali su drugu Neretva MEDIA Regatu koja je imala za cilj očuvanje prirodnih ljepota konjičke regije, promocija Konjica kao destinacije, te upotreba skupljenih sredstava u svrhe poribljavanja rijeke Neretve.

Neretva MEDIA Regata je reakcija udruženja “Zelena rijeka” na potrebe zaštite okoliša i prirode, a glavni cilj je skrenuti pažnju javnosti na sve veću potrebu zaštite i educiranja o načinima očuvanja životne sredine, naročito vodenih površina, istakla je Samra Čomor iz Udruženja “Zelena rijeka”.

Prema riječima Samra Čomor iz Udruženja “Zelena rijeka” , mediji su prošle godine, nakon prve regate, kroz svoje priloge, tekstove i reportaže pomogli da se turizam u Konjicu još više razvije.

Kroz održavanje Neretva MEDIA Regate želi se skrenuti pažnju javnosti na trenutno stanje rijeke, aktivnosti koje se dešavaju na ovom području, te eventualna poboljšanja u zaštiti flore i faune.

Kao i prošle godine, tako je i ovaj put najviše uzbuđenja donijela sama regata. Predstavnici medija borili su se da što prije završe spust na relaciji Džajića Buk – Stara Ćuprija Konjic.

Nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta, ove godine tim Kanal 6 televizije, čiji je predstavnik bio Hajrudin Porić, osvojio je prvo mjesto zajedno sa kolega iz Dnevnog avaza, i portala gdjeizaći.ba i treći.ba.

Tokom dva dana trajanja Neretva Media Regate, takmičari su imali priliku da posjete i Titov bunker, nezaobilaznu historijsku atrakciju i spomenik moderne umjetnosti. Ovaj bunker je bio najveća državna tajna bivše Jugoslavije.

U slučaju opasnosti od nuklearnog udara bunker je bio spreman primiti 350 osoba iz najvišeg vojnog i političkog vrha bivše SFRJ. Oni su mogli boraviti tu šest mjeseci bez ikakavog kontakta sa vanjskim svijetom, jer se u njemu nalazilo sve ono što je potrebno za normalan život.

Udruženje građana Zelena rijeka Konjic od 2011. godine aktivno radi na održanju prirodne ravnoteže flore i faune na području toka rijeke Neretve, Boračkog jezera, Jablaničkog jezera kao i planinskih dijelova općine Konjic.

Više s weba

Najnovije

Neno Murić završio u bolnici, poznato i šta je operisao

Neno Murić iznenada je završio u bolnici. Ova informacija zabrinula je njegove kolege pjevače i muzičare, ali...

Sezonsko voće i povrće iz Hercegovine i ove godine u Bingo trgovinama

Sezona je grožđa, breskve, lubenice, te paradajza, kupusa, paprika. Veliki dio ovog, ali i drugog voća i povrća koje se može uzgojiti...

Redovnim studentima u ZDK stipendija Ministarstva za obrazovanje u iznosu od 600 KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona dala je saglasnost na visinu i način isplate stipendija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport za akademsku 2019/2020....

EU donirala dva ultrazvuka bolnicama u Zenici i Tešnju

Kantonalnoj bolnici Zenica i Općoj bolnici Tešanj isporučen je po jedan ultrazvučni aparat "Logiq V2", čiju je nabavku finansirala Evropska unija u...

Podsticaj Vlade ZDK za podizanje novih zasada jagodičastog voća povećan sa 300 na 700 KM po dunumu

Zeničko-dobojski kanton želi zadržati lidersku poziciju u malinarskoj proizvodnji i podstaći proizvođače da podižu nove zasade, a za to je potrebno sinergijsko...

Možda vas zanima i ovo