Povjerenje se gradi dugo, a izgubi u trenu. Upravo gubitak povjerenja jedan je od najčešćih razloga za prekid odnosa. Svatko tko se našao u takvoj situaciji zna kako je biti teško u takvom odnosu u kojem u svakom trenutku sumnjate u osobu pored vas.

Ipak, ako želite obnoviti stari sjaj vaše veze i vratiti se na pravi put vašeg zajedničkog života, naučite nešto iz situacije koja vas je pogodila. Evo što možete napraviti kako biste krenuli dalje…

Razgovarajte otvoreno

Nakon što vaš partner prihvati svoje greške, vrijeme je za otvoreni i iskreni razgovor. Recite kako se osjećate i kako je ponašanje druge strane na vas ostavilo trag. Isprijačjte sve koliko vas boli i koliko ste povrijeđeni i bez ikakvih zadrška stavite sve karte na stol. Sada je vrijeme da “čisto” krenete dalje, ako ste tako odlučili i oboje postavite zajedničke ciljeve u životu kojima ćete stremiti.

Oprostite

Jedna od najtežih stvari sigurno je nekome oprostiti tko vas je povrijedio, no to može biti vrlo oslobađajući osjećaj. Ne radi se samo o tome da oprostite partneru, već da pomognete partneru da oprosti sebi. Također, opraštanje znači prihvaćanje – suočavanje s realnošću i prihvaćanje da možete krenuti naprijed. U slučaju da niste voljni oprostiti, postupno ćete izgraditi neprobojni zid između vas i vašeg partnera i vašoj vezi neće biti spasa.

Recite svom partneru što trebate u toj vezi

Ako ne kažete što trebate i što očekujete, vaš partenr ili partnerica ni ne može znati vaša očekivanja. Recite što vam je potrebno kak obiste mogli mirno krenuti dalje. Jesu li to zajedničke aktivnosti ili nešto treće? Imajte samo na umu dane postavljajte letvicu previsoko da ne biste stvorili još dublji problem.

Zaliječite sebe da biste mogli zaliječiti vezu
Zapamtite, teško je obnoviti odnos ako se ne riješite negativnih emocija i boli. Vrlo je važno da prvo zaliječite sebe kako biste sretni im irni mogli nastaviti graditi odnos između vas i partnera.

Dajte si vremena

Ništa ne ide preko noći, imajte to na umu. Dajte jedno drugom dodovljno vremena za zdraviju budućnost. Rane će manje boljeti, lijepe stvari i kvalitetniji odnos će biti izraženiji i samim time i vaša veza čvršća i uspješnija. Samo nemojte računati da će se sve riješiti preko noći…Neće…

vecernji.ba