Naslovnica Lifestyle Žene češće sebi zacrtavaju ciljeve, ali muškarci su istrajniji

Žene češće sebi zacrtavaju ciljeve, ali muškarci su istrajniji

PODIJELI

Stiglo vrijeme da (ponovo) sebi obećate da ćete biti vrijredniji. Ili ljubazniji. Da ćete početi da vježbate, ili da se hranite zdravije, prestati da pušite. Da ćete završiti fakultet. Položiti vožnju. Ili već…

oglasi

šta god da je ono što biste željeli da promijenite kod sebe, eto zgodne prilike da kažete “od januara ću…” (dopišite sami).

A opet, vrlo je vjerovatno da to obećanje koje ćete sami sebi dati prekosjutra, prekršite u najboljem slučaju tamo negdje oko 20. januara.

I šta mislite, da li je veća vjerovatnoća da riječ održe muškarci ili žene? Jedna anketa u kojoj je učestvovalo 75.000 ispitanika, pokazala je da ljudi i nemaju neka naročita očekivanja, izgleda, pošto je samo 21 odsto ispitanika izjavilo da je prošle godine uopšte imalo nekakvu “novogodišnju odluku”, a od svih njih, u djelo ju je sprovelo samo 41 odsto ljudi.

Interesantno je da je 24 odsto žena koje su učestvovale u anketi donijelo neku važnu odluku za 2018, ali je to učinilo samo 18 odsto muškaraca, piše cdm.me.

Ali, iako žene sebi očigledno češće “zacrtavaju” ciljeve, u njihovom sprovođenju češće istrajavaju muškarci: među učesnicima ankete, novogodišnje odluke koju su doneli se ove godine pridržavalo 51,5 odsto muškaraca, i 42,6 odsto žena.

Radiosarajevo.ba