Načelnik Kasumović i ove godine zeničke prvačiće obradovao ruksacima, knjigama i priborom

U povodu početka nove školske godine gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima, posjetio je danas Osnovnu školu “Meša Selimović” gdje je održana prigodna svečanost. Bila je to prilika da gradonačelnik Zenice i ove godine uruči prvačićima ruksake, ali i da se obrati najmlađim sugrađnima koji se nalaze pred novim razdobljem života.Gradonačelnik ni ove godine nije želio propusiti priliku da podijeli sreću sa prvačićima koji s nestrpljenjem čekaju da sjednu u školske klupe, gdje će narednih devet godina pisati nove, nadamo se sretne stranice svoga života.

“Želim presretnoj dječici puno radosti i uspjeha u budućem školovanju. Iako je obrazovanje u nadležnosti Kantona, mojim  dolaskom na mjesto gradonačelnika, Zenica je postala prvi grad u državi koji je ukinuo finansiranje političkih stranaka i od tih sredstava tradicionalno kupujemo zeničkim prvačićima anatomske ruksake i sve neophodne knjige. Meni lično, to je jedna od najdražih odluka koju sam donio jer osmijeh ove djece nema alternativu. Nažalost i ove godine borimo se sa pandemijom koronavirusa zbog čega u Areni nećemo organizovati manifestaciju na kojoj bi okupili sve prvačiće i podijelili im ruksake i knjige. Danas smo to učinili u Osnovnoj školi Meša Selimović, dok će se ostalim prvačićima podjela izvršiti u  njihovim školama”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Još je istakao kako prvačićima želi da se raduju, a roditeljima, direktoru i nastavnom osoblju ove ali i svih drugih osnovnih škola u Zenici poručio kako trebaju svi zajedno učiniti sve da zadrže osmijeh na licima djece.

“Učinite sve da im ovaj osmijeh na licu ostane. Pojedinac može puno uraditi, ne trebaju da propate kao mi posljednjih 30 godina. Čuli ste direktora, pomozite nastavnicima, školi, ali i svojoj djeci. Njima nikada neće biti ljepše. Svim prvačićima želim svu sreću ovoga svijeta”, zaključio je gradonačelnik Kasumović u svom obraćanju.

Potom je uslijedila simbolična podjela ruksaka, nakon čega su učenici škole “Meša Selimović” uručili prigodne poklone gradonačelniku i to, kako su kazali, u ime svih škola i njenih učenika na području Zenice.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU