REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Predsjednik Crvenog polumjeseca Turske i potpredsjednik Međunarodne Federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca Kerem Kinik predvodio je delegaciju Turk Kizilaya, koja je posjetila općinu Donji Vakuf.

Povod posjete bila je podjela kurbana za 50 socijalno-ugroženih porodica s područja općine Donji Vakuf koju, inače, Crveni polumjesec Turske organizira u 51 zemlji svijeta.

Goste iz Turske primili su načelnik toga grada Huso Sušić i aktivisti Općinske organizacije Crvenog križa, a razgovorima o unapređenju dosadašnje saradnje prisustvovali su i generalni sekretar Društva Crvenog križa BiH Rajko Lazić, te generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Također, bilo je riječi o rješavanju pitanja novih prostorija za potrebe djelovanja Crvenog križa u Donjem Vakufu, čiji članovi u narednom periodu planiraju provesti mnoge akcije i projekte.

Predstavnicima turske organizacije uručen je poklon s jednim od prepoznatljivih simbola Donjeg Vakufa, dok je poklon delegacije Turske uručen Senadi Kico, koja obavlja poslove sekretara općinskog CK-a.

(FENA) M.B.


Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o