REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

Predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) intenzivirali su saradnju s nadležnim u lokalnim sredinama iz oblasti zaštite bilja.

Dio je to strategije razvoja i intenziviranja rada najmlađeg, trećeg zavoda u okviru INZ-a, koji se bavi sveobuhvatnom zaštitom bilja, ali i uklanjanjem štetnog bilja i korova.

Zvaničnici INZ-a su bili domaćini predstavnicima Službe za komunalne djelatnosti Gradske uprave Zenica i preduzeća ALBA, o temi realizacije projekta Mjera sprječavanja širenja ambrozije, ali i drugih aktivnosti novog zavoda u okviru INZ-a.

REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

– Predstavnici ALBA-e i Gradske uprave informirani su o dosad provedenim aktivnostima na području grada, te tretiranja više od sedam hiljada kvadratnih metara područja zahvaćenog ambrozijom koja se, na području Zenice, drži pod kontrolom i trenutno ne predstavlja značajniji problem – ističe rukovoditelj Zavoda za zaštitu bilja INZ Kasim Velić.

Kako se navodi u saopćenju za javnost INZ ima stručne i tehničke resurse da pruži naučnu i tehničku pomoć iz više tema zaštite bilja, kao i prevencije, te će zbog toga saradnja i zajedničko djelovanje biti intenzivirani u više oblasti.

(FENA) E.F.


Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o