Lovrinović: Parlamentarna većina ni u ovom mandatu ne funkcionira (VIDEO)

Predsjedavajući Kluba poslanika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović izjavio je da je današnja sjednica tog tijela podsjećala na federalni parlament jer nisu prisustvovali poslanici iz Republike Srpske.

– Volio bih da nije tako, uvažavam konstataciju kolega da parlament možda nije izazvao ovo stanje, ali se ne slažem da nismo značajno tom stanju doprinijeli – rekao je Lovrinović.

Dodao je da od prošlog, pa i ovog mandata, parlamentarna većina ne funkcionira i da je mnogo stvari kojima su doprinijeli za ovakvo stanje, ali napominje da ni danas niko nije ponudio rješenje i da se krivica pokušava prebaciti na nekog drugog.

Smatra da nema smisla dalje raditi ako se unaprijed zna da nešto ne može biti završeno, nego treba sjesti i razgovarati.

Mišljenja je da se politički dogovori mogu postići bilo gdje, ali njihova realizacija mora biti u institucijama u kojima se donose zakoni i drugi propisi.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH održana je danas bez prisustva poslanika iz Republike Srpske, koji su ranije odlučili da ne učestvuju u radu ovog doma, nakon odluke bivšeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka o dopuni Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, donesene 23. jula.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU