14.8 C
Sarajevo
Utorak, 21 rujna, 2021

Lutkarska magija u Bugojnu

Drugog dana XI Bugojanskog lutkarskog bijenala, lutkarska magija je pružila publici uživanje u dvije lutkarske predstave

Pozorište lutaka Mostar odigralo je predstavu “BAJKA O IZGUBLJENOM VREMENU”, a prema riječima režiserke i autorice teksta Tamare Kučinović ova predstava je jedna je od onih predstava koja progovara o svevremenskim temama poput one o traćenju vremena uzalud. To je priča koja tematski dodiruje upravo vršak vremena koje nam nemilosrdno bježi dok se mi polako okrećemo, te suštinski progovara o prolaznosti i dragocjenosti ljudskog života. U predstavi su igrali Sergio Radoš, Igor Vidačković, Fatima Kazazić, Nina Popović i Nermina Denjo.

Lutkice nisu traćile vrijeme uzalud i odmah su stigle i na sljedeću predstavu koja je igrala na bugojanskim daskama, a radi se o ispitnoj predstavi Maje Lučić sa Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, “AKO ME NE BUDE”. Na tekstu je radio ansambl zajedno sa režiserkom i dramaturginjom predstave, Majom Lučić, a igrali su Toni Leaković i Andrija Krištof. Predstava nas void tamo negdje na kraju svijeta, a možda još i dalje, gdje postoji jedna šuma. U toj šumi su prijatelji medo i jež svaku večer sjedili na ljuljama i promatrali nebo. No, baš ta jedna naizgled sasvim obična večer, promijenila je mnogo toga.

Nakon obje predstave održani su okrugli stolovi koje je moderirao Strajo Krsmanović.

Trećeg dana XI Bugojanskog lutkarskog bijenala igra predstava Malog pozorišta “Duško Radović”, “GULIVER”.  

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima