BIHAMK / Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz rijeke

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Vozačima se skreće pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama se savjetuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke trke danas od 12 do 14:30 sati na relaciji Tuzla-Tojšići-Kalesija-Mramorovi-Sapna-Kalesija-Tojšići-Tuzla vozila će se kretati usporeno u smjeru kretanja učesnika utrke.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Naizmjenično-jednom trakom uz regulaciju semaforima saobraća se  u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. 

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4 

Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se u vremenu od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, dok putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćaju obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se usmjeravaju na alternativni pravac preko Dubrava.

M-6

Grude-Ljubuški (izlaz iz Gruda) zbog izgradnje kružnog toka saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-6.1

Široki Brijeg (ulaz u grad iz pravca Mostara) zbog izgradnje javne rasvjete i montaže stubova u cestovnom pojasu, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-16

Livno-Šuica (Stežanj-Trivunova krivina), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz moguće povremene kraće obustave.

M-17

Počitelj-Žitomislići (Ševaš Njive), zbog minerskih radova na priključnoj cesti za autoput A-1, moguće su povremene kratkotrajne obustave saobraćaja.

Konjic-Jablanica, zbog radova u tunelu Crnaja tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. 

Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj saobraća se usporeno.

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.

Ozimica-Topčić polje (Donja Golubinja) zbog radova na zamjeni dilatacionih naprava na mostu preko rijeke Bosne saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

M-17.3

Hutovo-Stolac, zbog radova u mjestu Cerovica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila. 

REGIONALNI PUTEVI

R-415 Jezero-Šipovo, zbog sanacionih radova moguće su povremene obustave saobraćaja od 07 do 17 sati, po potrebi, u trajanju do jedan sat. 

R-425 Tromeđa-Čapljina, zbog izvođenja radova saobraća se sporije uz moguće povremene obustave.

R-426 Hutovo-Ravno (Velja Međa-Trnčina), zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično uz moguće povremene obustave.

R-445 Kakanj-Visoko, zbog izvođenja sanacionih radova na dionici od  BP„Mušinbegović do BP „HIFA“ saobraća se usporeno-jednom trakom.

Semizovac-Ilijaš, (most na rijeci Bosni-Malešići-Stari Ilijaš), zbog izvođenja sanacionih radova saobraća se usporeno-jednom trakom. 

R-458 Površnica-Lopare-Čelić, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare-Priboj-Banj Brdo.

R-460 Gradačac-Gračanica (Srnice Gornje-Doborovci), zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično.

R-466 Ćatići-Kraljeva Sutjeska, zbog radova na izgradnji mosta preko rijeke Trstionice u Kraljevoj Sutjesci putnička vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično, dok se teretna vozila preusmjeravaju na dionicu Kakanj-Tršće-Ponijeri.

KANTON SARAJEVO

– Zbog održavanja utrke za mir  u ulici Vilsonovo šetalište, danas od 10 do 12 sati mogu se očekivati etapne obustave saobraćaja na raskrsnci Vilsonovo šetalište-Hamdije Čemerlića.

-Zbog radova na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže  u ulicama Midhata Hujdura Hujke, Željeznička i Bosanskih gazija od 09 do 18 sati etapno će se obustavljati saobraćaj.

– Zbog sanacionih radova u vremenu od 08 do 17 sati, etapno se obustavlja saobraćaj u ulici Zaima Šarca.

– Zbog sanacionih radova etapno se obustavlja saobraćaj u ulici Stupska.

– U svrhu provođenja pilot projekta pretvaranja dijela saobraćajnice u pješačku zonu obustavlja se saobraćaj u ulici Rustempašina (od raskrsnice sa ulicom Ibrahima Ljubovića do ulaska u autobusni terminal Ilidža) svakog petka od 17 do 24 sata, svake subote i nedjelje od 00 do 24 sata i svakog ponedjeljka od 00 do 05 sati.

– Zbog sanacionih radova obustavlja se saobraćaj u ulici Skendera Kulenovića (Vogošća) od spoja sa magistralnim putem M-18 do spoja sa ulicom Remzije Veje u dužini od 90 metara.

– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže u ulici dr.Halid bega Hrasnice, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, obustavlja se saobraćaj u ulici Jukićeva.

– Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Barska, Bistrik, Alifakovac, Veliki Alifakovac, Maguda, Megara, Maršala Tita, Zaima Šarca, Čadordžina, Zaima Šarca, Hamdije Kreševljakovića,Marka Marulića, Zlatnih Ljiljana (Hadžići) i Skenderpašina.

MOSTAR

-Zbog radova za saobraćaj je zatvoren dio ulice Kralja Tomislava (Avenija), od raskrsnice ulica Rudarska i Kneza Višeslava-vrh Avenije do raskrsnice sa ulicom Stjepana Radića, saopćeno je iz BIHAMK-a.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU