Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz rijeke, kolovoz vlažan

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, posebno uz rijeke Bosnu, Savu i Spreču. Saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a oprez se savjetuje i zbog mogućih odrona i klizišta.

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. 

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, a autobusi i teretna vozila saobraćaju preko Romanije.

Zbog oštećenja kolovoza i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Podgrab-Jahorina (u mjestu Lisovići).

Danas i sutra (12. i 13.11.) od 08 do 18 sati zbog miniranja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Šipovo-Kupres (u Novom Selu).

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina). Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora. 

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćava BIHAMK.

……………………………………………………

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT !“ Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ! 

……………………………………………………

Budite naš izvještač sa ceste. Obavijestite nas o obustavama saobraćaja, kao i drugim izmjenama u režimu saobraćanja, putem našeg sms broja 062-090-080. 

……………………………………………..

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT
A-1  Podlugovi-sarajevo sjever zbog izvođenja neophodnih radova na mostu, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4 

Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se u vremenu od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, dok putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćaju obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se usmjeravaju na alternativni pravac preko Dubrava.

Doboj-Gračanica, zbog izgradnje pješačke staze u naselju Klokotnica, u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-5
Donji Vakuf-Jajce, zbog sanacionih radova kod mjesta Skela, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Donji Vakuf-Turbe (Komar), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Blažuj-Gromiljak zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Radanovići, u vremenu od 08 do 16 sati saobraća se usporeno-jednom trakom.

M-6
Grude-Ljubuški (izlaz iz Gruda) zbog izgradnje kružnog toka saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-14.1 
Draksenić-Vrbaška, zbog radova obustavljen je saobraćaj. Putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora. 

M-16
Livno-Šuica (Stežanj-Trivunova krivina), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz moguće povremene kraće obustave.

M-17
Počitelj-Žitomislići (Ševaš Njive), zbog minerskih radova na priključnoj cesti za autoput A-1, moguće su povremene kratkotrajne obustave saobraćaja.

Tarčin-Konjic (Raštelica), zbog radova na izgradnji koridora Vc saobraća se sporije, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Konjic-Jablanica, zbog radova u tunelu Crnaja saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. 

Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj saobraća se usporeno.

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova. U petak i subotu (12. i 13.11.) moguće je naizmjenično saobraćanje, zbog radova na asfaltiranju.

Žepče-Zenica (Želeća) zbog radova na zamjeni dilatacionih naprava na mostu preko rijeke Bosne saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

M-17.3
Hutovo-Stolac, zbog radova kod mjesta Cerovica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila. 

REGIONALNI PUTEVI

R-413a Čajdraš-Ovnak, zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično.

R-415 Jezero-Šipovo, zbog sanacionih radova moguće su povremene obustave saobraćaja od 07 do 17 sati, po potrebi, u trajanju do jedan sat. 

R-425 Tromeđa-Čapljina, zbog izvođenja radova saobraća se sporije uz moguće povremene obustave.

R-442b Gornja Grkarica-Trnovo, zbog izvođenja radova od 07:30 do 17 sati saobraća se usporeno.

R-443 Visoko-Kiseljak (Gradsko groblje Visoko-Buci), zbog izvođenja radova saobraća se usporeno

R-456b Priboj-Teočak, zbog asfalterskih radova obustavlja se saobraćaj u vremenu od 08 do 19 sati i preusmjerava na alternativne pravce.

R-458 Površnica-Lopare-Čelić, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare-Priboj-Banj Brdo.

R-466 Ćatići-Kraljeva Sutjeska, zbog radova na izgradnji mosta preko rijeke Trstionice u Kraljevoj Sutjesci putnička vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično, dok se teretna vozila preusmjeravaju na dionicu Kakanj-Tršće-Ponijeri.

R-467 Olovo- Zavidovići (Krivaja), zbog minerskih radova od 9 do 15:30 sati, moguće su povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

R-469 Živinice- Međaš, zbog radova na izgradnji pješačke staze saobraća se jednom trakom naizmjenično.

R-471 Banovići-Lukavac, sanacioni radovi u naselju Podgorje, od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

KANTON SARAJEVO

– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, obustavljen je saobraćaj u ulici Jukićeva.

-Zbog realizacije protivminskih akcija, svaki radni dan od 08 do 15 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila na lokalnoj saobraćajnici Butila-Mostarsko raskršće (u dužini ograde kasarne Butila).

– Etapno se obustavlja saobraćaj u ulicama Midhata Hujdura Hujke i Željeznička, radovi se izvode od 08 do 16 sati.

– U svrhu provođenja pilot projekta pretvaranja dijela saobraćajnice u pješačku zonu obustavlja se saobraćaj u ulici Rustempašina (od raskrsnice sa ulicom Ibrahima Ljubovića do ulaska u autobusni terminal Ilidža) svakog petka od 17 do 24 sata, svake subote i nedjelje od 00 do 24 sata i svakog ponedjeljka od 00 do 05 sati.

– Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Patriotske lige, Cicin Han, Bosanskih gazija, Karpuzova, Budakovići, Hakije Kulenovića, Izeta Delića, Bulevar Meše Selimovića (kod tramvajske stanice Nedžarići, smjer Ilidža-Baščaršija), Alifakovac, Veliki Alifakovac, Maguda, Megara, Maršala Tita, Čadordžina  i  Zlatnih Ljiljana (Hadžići).

(FENA) B.D.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU