Magla u kotlinama i uz riječne tokove

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu, a jutarnje magle ima na dionicama uz rijeke: Savu, Bosnu i Drinu. Mole se svi učesnici u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Od danas do 30.10. izvodit će se radovi na magistralnom putu Mostar-Nevesinje (dionica Bakračuša-Nevesinje), zbog čega će u vremenu od 09 do 15 sati saobraćaj biti obustavljen. Za vrijeme obustave vozila će se usmjeravati na put preko Berkovića i Stoca.

Danas od 11.30 do 14.30 sati zbog minerskih radova, doći će do obustave saobraćaja na putnom pravcu  Šipovo-Kupres.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 1. novembra, podsjećaju iz BIHAMK-a.

FENA E.F.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU