Marsonic kolekcionarsko izdanje SF zbirke priča

Marsonic, najbolja zbirka SF i fantasy priča na našim prostorima, dočekala je dvadeseti broj. Kako bi dostojno obilježili ovako lijep jubilej, uredništvo je priredilo Marsonic Box, kolekcionarsko izdanje sa svim do sada objavljenim pričama. Box se dijeli na tri toma, svaki sa po 600-tinjak stranica znanstvene fantastike i fantasyja. S obzirom da su neki stariji brojevi u potpunosti rasprodani, ovo ostaje jedini način za pročitati ranije objavljeni materijal.

Između tih preko 1800 stranica naći ćete neke od najboljih priča ikad objavljenih u nas. Čitajući Marsonic nećete samo čitati znanstvenu fantastiku, nego ćete gledati kako je rastao i razvijao se. Prvih par brojeva bilo je lokalnog karaktera, jer su ga popunjavali članovi Marsonikona. Uskoro su se njihov rad i predanost prepoznali puno šire, zbog čega je zbirka postala napučena pričama iz cijele regije. Pritom posebnu pažnju daju novim spisateljima, koji su zapravo njihov zaštitni znak. Ako niste znali, neki od najuglednijih domaćih SF autora svoj su put započeli upravo u Marsonicu.

Poglavlje koje treba zapalit’

Jurica Ranj u ovom je trenutku najbolji domaći pisac u kratkoj formi. Njegove priče idejom i kvalitetom dominiraju u svakoj žanrovskoj zbirci u kojoj se pojave. Krešimir Čorak piše vrhunski horor i u jednakoj mjeri izaziva pozornost gdje god da objavi. Obojica su svoj spisateljski put započela u Marsonicu i tek su dio autora koji su se isprofilirali upravo u ovoj zbirci. Zbog njih i zbog odličnog rada uredništva, Marsonic je postao sinonom za dobru priču i kvalitetno izdavaštvo. Biti u Marsonicu znači da nešto znaš i vrijediš.

Više s Geek.hr: Recenzija gaming stolice Genesis Trit 500 RGB

Ako si etablirani pisac, korice Marsonica će te rado dočekati jer, između ostalog, podižeš ugled zbirke i donosiš joj kvalitetu. A ako si novi, još neobjavljeni autor, e tu će te tek dočekati raširenih ruku. Jasno će ti reći što valja, što ne valja, što treba popraviti. Nije neobično dobiti poziv tipa ‘e, ono drugo poglavlje što si napis’o… To trebaš zapalit’. Ali ćeš naučiti pisati. I možda postati dobar kao ova dvojica koju sam spomenuo.

Kako kupiti Marsonic Box

Kolekcionarsko izdanje Marsonica, dakle tri toma u zaštitnoj kutiji s preko 1800 stranica, košta točno 500 kuna. Narudžbe i sve dodatne informacije dobit ćete na Facebook stranicama Marsonic i Alienus.

Marsonic izlazi dva puta godišnje, u šestom i dvanaestom mjesecu. Jednom godišnje organiziraju SF konvenciju Marsonikon, koja se kroz kvalitetan sadržaj i odličnu ekipu profilirala kao obavezna destinacija za svakog ljubitelja spekulativne fikcije.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU