Maserati odlaže premijeru novog krosovera za 2022

Predstavljanje modela Grecale prvobitno je bilo zakazano za 16. novembar ove godine.

Maserati je u septembru najavio da će zvanična premijera modela Grecale biti održana u Milanu, polovinom novembra. Nažalost, kriza izazvana globalnom nestašicom čipova primorala je italijansku kompaniju da odloži debi novog SUV-a za proljeće 2022. godine.

U najnovijem saopštenju Maseratija navodi se da je kašnjenje posljedica “problema koji su doveli do prekida u lancima snabdijevanja ključnih komponenti neophodnih za završetak procesa proizvodnje automobila”.

Konkretno, zbog nedostatka čipova kompanija ne bi mogla da zadovolji očekivano interesovanje kupaca za novim modelom, odnosno nivo proizvodnje ne bi mogao da odgovori globalnoj potražnji za ovim vozilom.

Činjenica da je krajem septembra Maserati i dalje najavljivao lansiranje novog automobila za novembar znači da je razvoj modela Grecale bio praktično završen.

Grecale će biti drugi Maseratijev SUV u ponudi i zauzeće poziciju ispod modela Levante. Automobil je baziran mehaničkoj platformi “Giorgio”, istoj onoj koju koristi Alfa Romeo Stelvio, a očekuje se da će biti ponuđen u benzinskoj, hibridnoj i potpuno električnoj verziji.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU