Mehmet Akif Yaman za TVSA: Očekuje nas bogat program namijenjen svim naraštajima

Institut “Yunus Emre” Sarajevo pod pokroviteljstvom ambasade Republike Turkiye u Sarajevu i Ministarstva za kulturu i turizam Repubilke Turkiye, a u saradnji sa Općinom Novi Grad Sarajevo organizuje 2. po redu manifestaciju “Dani Turske u Općini Novi Grad Sarajevo”.

Manifestacija će se održati danas i sutra u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” u periodu od 12 do 19 sati. Aktivnosti u sklopu manifestacije namijenjene su svim naraštajima, sa akcentom na najmlađe.

“Od brojnih aktivnosti i iznenađenja koji očekuju goste izdvaja se degustacija jela čarobne turske kuhinje kao što su kavurma, riža, džadžik i muhammara, nakon čega će gosti imati priliku uživati u sladoledu iz Maraša i baklavi iz Antepa. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni turski čaj, te ogromnu džezvu bosanske kafe. Za najmlađe smo pripremili tobogane, maskote, trampoline, story walk, veseli čas sa Kiketom, zabavne igre, kreativne radionice, koncert Latifa Močevića i Mravka Travka, projekciju crtanog filma, puštanje zmajeva i još mnogo različitog i bogatog sadržaja”, ističu.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU