Mekani kolačići za cijelu godinu

Mekani kolačići za svačije nepce
mekani kolačići za cijelu godinu


Mekani kolačići uz ovaj recept su ukusni odmah čim ih izvadite iz pečnice, ali i nakon što se ohlade

Sastojci za ovu poslasticu

  • 300 g brašna
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • 2 žutanjka
  • 80 g mljevenih lješnjaka ili badema
  • 200 g maslaca ili margarina
  • marmelada za punjenje kesica
  • šećer u prahu (po želji)

Priprema kolačića

Prosijati brašno, u sredinu staviti: šećer, žutanjke, sol i mljevene ljesnjake. Iznad svega toga staviti maslac koji su isjeckani na mekane komadiće.

Sve dobro zamijesiti u glatku smijesu i ostaviti u frižideru sat vremena (ili na hladnome mijestu).
Komad tijesta razvaljati u dugačku kobasicu i rezati komadiće veličine lješnjaka. Oblikovati loptice  i repom kuhače napraviti rupice u sredini (malo šire rupice).

Oblikovane loptice staviti na pleh, na koji sam prethodno stavila papir za pečnicu. Pečnicu prethodno ugrijati. 180-200*C. Peći od 12-15 min., dok ne potamni malo.  Ostaviti keksiće da se ohlade.  Mozemo ih puniti maremeladom i drugi dan.

Prije marmelade, posuti ih staub šećerom.

(Izvor: lifestylerecepteka.info)


..

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU