Ministar Avdić primio karatiste osvajače medalja

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić upriličio je danas prijem za osvajače medalja na nedavno održanom takmičenju Svjetske lige za mlade, Anesa Bostandžića, Ahmeda Busnova te Eminu i Nejru Sipović.

Prijemu su prisustvovali također treneri Zijad Sipović i Admir Zukan, sekretar Karate saveza Bosne i Hercegovine.

Ministar je čestitao reprezentativcima sjajne rezultate ostvarene na svjetskoj sceni i medalje koje su donijeli svojoj zemlji te istu poruku uputio reprezentativki Edini Sipović koja nije prisustvovala današnjem prijemu.

Najavio je da će Ministarstvo u skladu s finansijskim mogućnostima podržati odlazak naših karate reprezentativaca i na predstojeće Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i kategoriju U-21, koje će se održati u Tempereu u Finskoj od 20. do 22. augusta ove godine.

Iz Kantona Sarajevo na ovom prvenstvu će učestvovati 12 karatista, među kojima će biti i Bostandžić te Nejra i Emina Sipović.

Mladi karatista Anes Bostandžić je na Svjetskom prvenstvu osvojio naslov prvaka u juniorskoj svjetskoj ligi, drugo mjesto osvojili su Ahmed Busnov i Edina Sipović, u kategorijama mlađi kadeti do 45 kg i mlađe kadetkinje, dok su se Nejra i Emina Sipović plasirale na treće mjesto u kategoriji juniorki.

Treneri Zukan i Sipović su zahvalili resornom ministarstvu i Kantonu Sarajevo koji kontinuirano podržavaju karate reprezentaciju naše zemlje.

Na Evropskom prvenstvu u Tempereu iz KS-a učestvovat će: Faruk Kadrić i Sanjin Hukara u kategoriji kadeta, Kaja Topić, Kenan Memišević, Alija Delić, Anes Bostandžić, Emina Sipović i Nejra Sipović u kategoriji juniora i juniorki te Muhamed Šumar, Hamza Turulja, Rijad Džuho i Alma Subašić u kategoriji U-21., saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU