Ministar Nisvet Hrnjić u Kiseljaku i Kreševu potpisao Ugovore o implementaciji odobrenih sredstava u ukupnoj vrijednosti od 159.000,00 KM

Ministar privrede Srednjobosanskog kantona Nisvet Hrnjić posjetio je općine Kiseljak i Kreševo. Tom prilikom sastao se sa općinskim načelnicima i predstavnicima nevladinih organizacija koje su aplicirale na Javni poziv resornog ministarstva.

Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona ove godine u općini Kiseljak podržalo je dva projekta ukupne vrijednosti 55.000,00 KM.

Mladen Mišurić-Ramljak, načelnik općine Kiseljak, potpisao je sa ministrom Nisvetom Hrnjićem dva Ugovora o implementaciji odobrenih sredstava za sufinansiranje projekata “Afaltiranje prometnice i izgradnje ulične rasvjete unutar PZ Dugo Polje” (40.000,00 KM) i “Izrada pripremnih radova zone za sport i rekreaciju” (15.000,00 KM).

Općina Kreševo kroz programe Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona ove godine realizovat će četiri projekata u ukupnoj vrijednosti od 89.000,00 KM.

Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona podržalo je projekte: “Izrada studije opravdanosti za realizaciju projekta kroz JPP – izgradnja sportsko-rekreativnog centra Lopata” (10.000,00 KM), “Sufinansiranje projekta uređenja vodotoka na području općine Kreševo” (20.000,00 KM), “Sufinansiranje projekta rekonstrukcije lokalnog puta Mratinići – Pirin” (30.000,00 KM) i “Izgradnja infrastrukture na raskrižju Kreševo-Vranci-Kojsina (29.000,00 KM).

Načelnik općine Kreševo Renato Pejak, potpisao je sa ministrom Nisvetom Hrnjićem četiri Ugovora o implementaciji odobrenih sredstava.

Pored podrške projektima općine Kreševo, Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona u ovoj lokalnoj zajednici podržalo je projekat Župe Sniježne Gospe Kreševo “Uređenje platoa trga Gospe Sniježne” sa 10.000,00 KM i Udruženja građana “TECTUM” Kreševo za utopljavanje mekteba u Mratinićima sa 5.0000 KM.

Ministar Nisvet Hrnjić potpisao je dva Ugovora o implementaciji predmetnih projekata sa don Josipom Majićem i predsjednikom udruženja Džemilom Ahbabovićem.

Sredstva za realizaciju ovih projekata osigurana su na osnovu Odluka Vlade Srednjobosanskog kantona o raspodjeli dijela sredstava sa pozicija “Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – za podršku razvoju poduzetničkih zona”, “Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – za javno privatno partnerstvo”, Tekući transferi i drugi tekući rashodi – tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – sufinansiranje projekta zaštite okoliša, te razvojnih projekata i Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – poticaji privredi.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU