2.7 C
Sarajevo
Subota, 26 studenoga, 2022

Ministarstvo obrazovanja KS s 300.000 KM sufinansira projekte inkluzivnog odgoja

S ciljem podrške projektima udruženja/neprofitnih organizacija koje se bave inkluzivnim odgojem i obrazovanjem, danas je ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović potpisala 24 ugovora o sufinaniranju projekata udruženja i neprofitnih organizacija iz oblasti inkluzivnog odgoja i obrazovanja za podršku djeci i mladima s teškoćama do 26. godine života, iz budžeta Kantona Sarajevo za 2021. godinu.

Sredstva su odobrena na osnovu provedenog Javnog poziva za sufinansiranje projekta iz oblasti inkluzivnog odgoja i obrazovanja. Prema riječima ministrice Naide Hota-Muminović, u 2021. budžetskoj godini izdvojeno je 300.000 KM za pomenutu namjenu.

Kako je istakla ministrica, podrška djeci i mladima s teškoćama je vrlo važan segment društvene odgovornosti, te je naročito važno osigurati podršku djeci i mladima s teškoćama kroz proces formalnog i neformalnog obrazovanja.

Ministrica se zahvalila predstavnicima udruženja na kvalitetnoj i konstruktivnoj saradnji i prijedlozima koji za cilj imaju opću dobrobit djece i mladih s teškoćama.

Predstavnici udruženja/neprofitnih organizacija su istakli spremnost da aktivno učestvuju u svim pomenutim procesima Ministarstva, te su zahvalili na dodijeljenim sredstvima.

Na kraju današnjeg sastanka, ministrica Hota-Muminović je kazala da kontinuiranim zajedničkim radom svih relevantnih subjekata i multisektorskim pristupom možemo osigurati kvalitetan proces inkluzije djece i mladih s teškoćama u našu društvenu zajednicu, saopćila je Služba za protokol i press KS.

  Poziv za volontere: Dječiji film festival Zenica

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU