Ministri o nacrtu budžeta institucija BiH 2021.-2023.

Savjet ministara danas bi trebao da razmatra Nacrt okvirnog budžeta institucija Bosne i Hercegovine za period od 2021. do 2023. godine.

Pred ministrima bi se trebao naći i izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za devet mjeseci ove godine, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara, objavljeno je na zvaničnoj stranici ove institucije.

Savjet ministara trebao bi da raspravlja i o prijedlogu odluke o imenovanju članova zajedničkih komisija i članova Pregovaračkog tima za sprovođenje Sporazuma o pitanjima sukcesije.

Ministri bi trebali da razmatraju i prijedlog odluke o formiranju radne grupe za izradu strategije u oblasti migracija i azila i akcionog plana za period 2021-2025. godina, kao i informaciju sa planom mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom u BiH, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Na prijedlog predsjedavajućeg Savjeta ministara, trebalo bi da se raspravlja i o prijedlogu odluke o odobravanju sredstava tekuće budžetske rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu.

Na sjednici bi trebalo da bude razmatran i prijedlog odluke o izmjenama Odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta “Rekonstrukcija objekta i nadogradnja sprata za smještaj Tužilaštva BiH”, na prijedlog Ministarstva pravde u Savjetu ministara.

Početak sjednice zakazan je za 11.00 časova.

BHRT

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU