Mjesečni horoskop za MART 2024. godine

Na korak smo bliže do proljeća. Na ulasku u mart sačekuju nas Sunce, Merkur, Saturn i Neptun u znaku Riba. U znaku Bika su Jupiter i Uran, u znaku Škorpije je Mjesec, a u Vodoliji su Pluton, Mars i Venera.

U periodu od 03. pa do 10. marta prvo Venera, a zatim i Mars ulaze u kvadratni aspekt sa Uranom. Dok će aspekt Venere i Urana ukazati na nestabilnost i potrebu za rizikom u novčanim tokovima, a po pitanju ljubavi donijeti nekima varnice strasti i ulaske u neobične odnose/kombinacije/afere, a drugima ljubavne greške, nestrpljivost i nagle preseke, kvadrat Marsa sa Uranom će ukazati na potrebu za pobunom, snažnu reakciju na pritisak, opasne situacije, djelovanje u afektu, naglost.

Tog 10. marta imamo i mlad Mjesec u znaku Riba u sekstilnom aspektu sa Uranom,a koji govori o promjenama, ali u prvom redu onima koje kreću unutar nas. Dani jake intuicije, kreativnosti i nadahnuća.

Istog dana i Merkur prelazi u znak Ovna (gdje ga očekuje retrogradni hod, ali tokom aprila), ukazujući na snagu misli i riječi, oštroumnost, pronicljivost. Razgovori će biti strastveni, nećemo dati „na sebe“, lako ćemo upadati u vatru.

Dan kasnije, 11. marta Venera prelazi u znak Riba, mjesto svoje egzaltacije, mjesto najdubljih osjećanja, ali i najvećih tajni. Pred nama su dani velikih emotivnih zanosa, romantike, ali i jakih čulnosti i tajnih ljubavnih afera.

20. marta Sunce prelazi u znak Ovna, a mi ulazimo u proljeće. Par dana kasnije, 23. marta, Mars prelazi u znak Riba. Pošto je Mars planeta koja govori o našem cilju, usmjerenju i energiji, njegov tranzit kroz vodeni znak Riba može donijeti osjećaj da ne uspijevamo da kontrolišemo situacije koje su nam od važnosti, da nismo sigurni šta želimo, a da se naše raspoloženje i motivacija, kao i organizacija, konstantno mijenjaju i variraju.

25. marta očekuje nas pomračenje i pun Mjesec u znaku Vage. Fokus će biti na odnosima, pogotovo onim koji u posljednje vrijeme nisu stabilni, gdje može doći do nekog vida suočavanja u smislu: „Šta je ono što želim, a šta je realno?“

Isto kao što se neke relacije (nije važno da li su one emotivne, poslovne, porodične, prijateljske i slično) sada mogu oporaviti i pronaći zajedničko rješenje i put nadalje, takođe će biti i onih odnosa u kojima će biti situacija koje je teško prevazići. Generalno gledano, možemo u ovom periodu osjećati da ne postoji balans u našem životu.

Generalno gledano, mart će biti mjesec dualnosti. S jedne strane će postojati nadahnuće, s druge gubitak motivacije. S jedne strane ljubav, s druge tajna ili razočaranost. S jedne strane jaka energija, sa druge energetski padovi i zastoj.

S obzirom na to da nam je ovo mjesec u kojem se, makar kalendarski, susreću zima i proljeće i miješaju svoje uticaje, nije ni čudno što on djeluje toliko nestabilno i sa oscilacijama. Znate ono što zovu proljećnim umorom ili proljećnom letargijom? Pa, nekako nam djeluje da ćemo svi, u manjoj ili većoj mjeri, tokom marta proći kroz ovakva ili slična stanja.

Idemo lagano u martovske promjene, a ispod kliknite na svoj znak pa onda i podznak i saznajte astrološka predviđanja za prvi proljetni mjesec. Srećno svima!

Autor: minimagazin.info

www.minimagazin.info

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU