Mjesečni horoskop za NOVEMBAR 2023. godine

U novembar ulazimo kroz napet odnos planeta u znaku Škorpije sa planetama u znaku Bika, dodatno prodrmani još uvijek aktuelnom energijom punog Mjeseca i pomračenja u znaku Bika. Sa jedne strane stoje naše istinske želje i potrebe za promjenama i velikim čišćenjem u našim životima, odnosima, situacijama, a sa druge stoje strahovi od gubitka sigurnosti, brige i nedoumice koje ne znamo kako da na pravi način riješimo.

Tokom prve sedmice mjeseca, Merkur iz Škorpije pravi opoziciju sa Uranom iz znaka Bika, Venera iz Djevice opoziciju sa Neptunom iz Riba, a Sunce iz Škorpije opoziciju sa Jupiterom. Nimalo jednostavan period, jer govori o problemima u komunikaciji (sukobi, svadljivost, nerazumijevanje), saobraćaju, impulsivnim reakcijama i naglim preokretima, zakonskim problemima, ali i o disbalansu u emotivnim odnosima, u prvom redu kod onih gdje imamo tajne (koje sada mogu isplivati na površinu). Međutim, ovo je i period za tajne afere, ljubavna razočarenja, sukobe sa autoritetima, finansijske mahinacije i velike troškove.

08. novembra Venera prelazi u svoje sjedište, znak Vage. Za one kojima su znak ili podznak u vazdušnim ili vatrenim znacima ovo je povoljno, jer će im donijeti lakši emotivni balans, lakše baratanje finansijama, ali i više uživanja. Kod nekih, ovo je period za ozvaničenje veze, vjeridbe ili brak.

09. novembra Merkur prelazi u znak Strijelca. Iako će prvih par dana biti u kvadratnom aspektu sa Saturnom (što govori o problemima u dogovorima, saobraćaju, sa papirima) ipak će nakon tog perioda donijeti povoljan uticaj, naročito kod onih koji sarađuju sa inostranstvom ili sa državnim i javnim institucijama.

Mars iz Škorpije je od 10.-13. novembra u opoziciji sa Uranom iz znaka Bika i ukazuje na porast nasilja, destruktivnost, izbrzanost, impulsivnost, naglost u postupcima. I Sunce iz Škorpije (do 15. novembra), kao i mlad Mjesec u Škorpiji (13. novembra) su u opoziciji sa Uranom iz Bika i nagovještavaju period presjeka, buntovništva, potrebu da se oslobodimo toksičnih obrazaca i osoba, odnosa, svega onog što nas vezuje, uslovljava i koči.

22. novembra Sunce prelazi u znak Strijelca i ulazi u kvadratni aspekt sa Saturnom. Sukob sa autoritetima, osjećaj da smo po nekim pitanjima blokirani, prepreke, ograničenja. Osjećaj umora, gomilanje obaveza, manjak vremena i previše odgovornosti koje smo natovarili na sebe.

24. novembra i Mars prelazi u znak Strijelca i takođe ulazi u kvadratni aspekt sa Saturnom iz znaka Riba. Postojaće osjećaj da se naše usmjerenje i ciljevi suočavaju sa preprekama i blokadama, da smo prepušteni sami sebi i da su ograničenja prevelika da bismo ih prevazišli. Savjet je da se od ciljeva ne odustaje, jer su oni uz nešto više strpljenja i truda i te kako ostvarivi.

27. novembra imamo pun Mjesec u Blizancima koji će donijeti probleme u saobraćaju, komunikaciji, laku povredljivost, osjetljivost, baratanje neproverenim informacijama, kao i velika obećanja… A znate kako kažu: “Tamo gdje ti puno obećavaju, malu torbu ponesi…”

Mi nešto ne bismo rekli da će se ovaj novembar baš “proslaviti” – nama on djeluje kao prilično težak, stegnut i napet mjesec sa mnoštvom situacija koje su otežavajuće, nemirne i kompleksne. Ne sporimo – nekome najgori, a nekome najbolji, ali suštinski, nimalo jednostavan period je ispred nas.

Za ličnu horoskopsku prognozu, kliknite na svoj znak pa onda i podznak i saznajte šta vam zvijezde predviđaju za novembar 2023. godine.

Autor: minimagazin.info

www.minimagazin.info

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU