Mjestimično mokar kolovoz, povećana opasnost od odrona

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina upozorava se na mjestimično mokar kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona

Na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle ili niske oblačnosti. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na dionici magistralnog puta Ovčari-Konjic, kao i kroz tunel Crnaja (na dionici Konjic-Jablanica), saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Počitelj-Žitomislići (Ševaš Njive), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (kod mjesta Cerovica).

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje (u neposrednoj blizini graničnog prelaza Hum), od 07 do 15 sati saobraćaj će se obustavljati u trajanju do 30 minuta (propuštanje vozila 10 minuta).

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno nema dužih zadržavanja.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU