Moguća poledica u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima

Na svim vlažnim lokalitetima zbog niske jutarnje temperature može se očekivati poledica, a posebno se izdvajaju dionice u višim predjelima, kao i mostove i prilaze tunelima.

U zapadnim i jugozapadnim krajevima tokom noći bilo je slabijih sniježnih padavina, ali se snijeg nije zadržao na kolovozu.

Skreće se pažnja na učestale odrone na brojnim dionicama. Apeluje se na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Ivan na dionici Tarčin-Konjic, od 09.00 do 15.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30-04.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22.00-06.00 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Zbog radova na redovnom održavanju tunelske opreme u tunelu Karaula na dionici Olovo-Kladanj, večeras od 20.00 do 02.00 sati, doći će do obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na zaobilaznicu starom magistralnom cestom u blizini tunela.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU